© Wenn

Caroline Brasch og det store comeback

Hun var en af verdens mest brugte modeller, men Caroline Brasch savnede dem hjemme i Danmark. Derfor tog hun et år fri. Nu er hun tilbage

Det var ikke en helt sædvanlig teenagetid for den nu 22-årige Caroline Brasch. Som 16-årig skrev hun kontrakt med modelbureauet Elite Models, og samme år var de store, internationale designere enige: Hun skulle præsentere deres kollektioner. Chanel, Saint Laurent, Valentino, Balenciaga, Givenchy.

Alle ville have lidt af Caroline Braschs naturlige skønhed – hun behøver ikke makeup, hendes hår behøver ikke farve, hun er en af de modeller, der stiller sig ind foran kameraet, og så sker magien. Og derfra gik Caroline Braschs karriere kun op, op, op.

Hun rejste verden rundt, hun flyttede til New York som 18-årig. Hun gik de største catwalks og lavede de største kampagner. Når hun havde fri, var hun også eftertragtet – streetstyle-fotograferne elsker den måde, hun mikser et par sneakers med en spraglet bluse og en Chanel-taske på, og hendes billeder fra gaden blev delt lige så meget som hendes professionelle.

Og så blev det hele for meget.

En kort pause

Hele 2015 har Caroline Brasch holdt en pause fra modelverdenen og har kun gået få danske shows. Nu er hun klar igen.

“Jeg havde brug for en pause, et pusterum til at gøre nogle af alle de ting, jeg ikke havde haft tid til gennem årene uden planlægning. Jeg kunne ikke bare sige ja til et arrangement langt ude i fremtiden, for jeg var ofte på standby til at skulle rejse. Som 16-årig begyndte jeg at rejse verden rundt, og det er seks år siden nu. Jeg var overeksponeret for nye indtryk og begyndte at tage dem for givet.

Der var ikke mulighed for at bearbejde det eller tage det ind og nyde det. Jeg var simpelthen kørt træt i arbejde og savnede at have en helt normal hverdag, hvor jeg kunne se mine venner, min familie og min daværende kæreste. Og ikke sidde på et eller andet kontinent på et vilkårligt hotelværelse,” siger hun.

Det gode savn

Sidste år gik med at se venner og familie. Caroline Brasch fik en ny kæreste – i dag dog en ekskæreste. Stille, roligt nærvær.

“Men efter et halvt års tid, hvor jeg virkelig havde nydt den stille hverdag uden en plan, kunne jeg mærke, at der manglede noget. Jeg følte mig ikke udfordret i min hverdag. Jeg følte, at jeg gik derhjemme og ventede på, at alle andre skulle få fri fra arbejde, skole og så videre.

Det var lidt en ubehagelig fornemmelse. Jeg følte lige pludselig, at jeg ikke udrettede noget. Så det næste halve år savnede jeg mere og mere min gamle hverdag. Mit job, rejserne, udfordringerne. Mest at have noget at stå op til,” siger hun.

Det har hun så nu. Hun er tilbage i New York og tilbage i jobbet. Der er mange store ting i vente, men de kan ikke afsløres helt endnu. Så Caroline Brasch tager tingene, som de kommer, fortæller hun.

“Jeg har fået min lyst og kampgejst tilbage – og nu er jeg i hvert fald klar på at tage seks år mere.”

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!