Chefredaktøren: De her brands jagter jeg vintage lige nu

Hvilke brands er en god investering, hvis du finder dem vintage? Costumes chefredaktør bruger en del timer på at holde øje med, hvad der kan vise sig som super gode vintagekøb. Se hendes 3 yndlingsbrands lige nu - og find ud af hvor du selv kan finde dem.

De bedste brands og modehuse har næsten alle en historie og en levetid der betyder, at du kan finde en hel del guld vintage. Et oplagt tip til den fysiske jagt er selvfølgelig at orientere dig om, hvilke brands der 'hører hjemme' på din næste rejsedestination - og jagte dem i de lokale vintage butikker.

Skal jagten sættes ind digitalt, er store websites med masser af vintage fund som franske Veistaire Collective og Resee i Paris glimrende og udvalget større end enormt, især på Veistaire Collective. I Danmark holder jeg øje med Jerome Vintage, der bor i København, og her skal du ofte være ultrahurtig til at vurdere, om der skal investeres.

Siden det franske modehus Courrèges fik Nicolas de Felice bag det kreative ror, har han skabt hitprodukt efter hitprodukt. Aktuelt er hans udgave af en fantastisk såkaldt 'scuba' bikerjakke - den er en del af brandets forårs- og sommerkollektion - set på smarte profiler som Dualipa og bella Hadid rimeligt eftertragtet. Den slags har også stor betydning på et modehus' vintage sager.

Ruskindsjakken er et kæmpe hit. Jeg elsker udgaven fra Saks Potts - men denne her er også rigtig god, og fra det franske mærke Chevignon, der i årtier har været rigtig stærke på især jakke. Lige nu er Chevignon's 'jeg-skal-lige-på-vandring-i-skoven' stil ganske eftertragtet.

Chanel's vintage sager - tøj, sko, tasker, accessories - er sjældent en dårlig investering. Husets ballerinaer kan du investere i fra nye til omkring 6.600 kr., men du kan også begynde at holde øje med et par i din størrelse vintage. Resee i paris har et virkelig godt udvalg af Chanel sko - og jeg har kun oplevet, at de er glimrende stand.