Chefredaktøren: For børnenes skyld

Vi sætter fokus på velgørenhed, og Costumes chefredaktør fortæller her om de cool projekter, du selv kan blive en del af lige nu

I denne måneds udgave af Costume har vi valgt at sætte fokus på velgørenhed, og det er derfor en helt særlig udgave af Costume.

På redaktionen har vi længe snakket om at lave et velgørenhedsnummer. Da jeg for flere måneder siden mødte den danske supermodel Nadja Bender, blev jeg bekendt med hendes passion og engagement, når det gælder at hjælpe andre. Jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at hun sammen med mig og resten og Costumes redaktion skulle være med til at bidrage til at skabe endnu mere fokus på velgørenhed og socialt ansvar.

Vi har derfor i fællesskab fyldt magasinet med helt særlige kvinder og mænd, der alle gør en forskel for andre, og tips til hvordan du selv kan gøre en indsats, uanset om du har to minutter om dagen eller to timer om ugen til at hjælpe. Vi har selvfølgelig også samlet de bedste køb, der støtter – for det kan sagtens involvere en shoppetur at gøre noget godt for andre.

Du skal også læse artiklen om, hvorfor mode og velgørenhed er så godt et match, hvor vi blandt andet har snakket med Jonas Keiding Lindholm, der er generalsekretær i Red Barnet. Mød også vores kronprins på side 10, og hør hans tanker om, hvor vigtigt det er at hjælpe børn i nød.

Når man selv er mor, finder man for alvor ud af, hvor skrøbelige og sårbare børn er, og hvor vigtigt det er, at de hele tiden ved, at de er elskede og kan føle sig trygge. Alle børn har krav på en barndom, hvor knus og grin og ikke mindst mad og drikke er en naturlig del af deres opvækst. Desværre er det langtfra sådan for alle børn – hverken herhjemme eller i resten af verden.

Jeg gør en stor dyd ud af at opdrage mine egne børn til at tage ansvar og gøre noget godt og uselvisk for andre. De er ikke så store endnu, men de har da forstået, at der er børn, der ikke har det så godt som dem. Derfor pakker vi også hvert år det legetøj væk, de ikke leger med længere, og giver det videre til Mødrehjælpen. Til efteråret skal min datter og jeg ud og samle ind til Red Barnet. Om hun helt præcist forstår, hvad vi skal, er jeg ikke sikker på, men hun ved, at vi skal hjælpe børn, der har brug for det, og gå en tur med en raslebøsse, og det glæder hun sig til.

Her på Costume har vi også glædet os til at præsentere jer for et helt unikt samarbejde, som vi foruden Nadja Bender har lavet sammen med Samsøe & Samsøe og Red Barnet: En supercool T-shirt med ordet ‘SAVE’ printet på brystet. Læs meget mere om T-shirten, og hvordan du selv får fat i den, her.

At jeg som chefredaktør har kunnet forene vores kræfter og ressourcer med partnere, som kunne løfte dette projekt til et andet niveau, er jeg enormt stolt af – der er ingen tvivl om, at vi alle ønsker at benytte vores position til at gøre en forskel for de børn, som er født eller havnet i kår, som børn ikke bør være i – og det er vi sikre på, at I læsere er enige i.

Du kan støtte vores SAVE-indsamling til Red Barnet med 25 kroner ved at sms’e SAVE til 1277. Samtidigt deltager du i lodtrækningen om en masse skønne præmier. Når du deltager, accepterer du, at Red Barnet må kontakte dig. Læs mere om hele sms-indsamlingen på Costume.dk/SAVE.

Tak for indsatsen og god sommer.