Shorts fra Topshop til ca. 615 kr. hos Topshop.com.

Chik og praktisk på jobbet

Mathilde har svært ved at finde praktisk, men stilfuldt tøj til jobbet som pædagogmedhjælper

Hej Miss Costume

Jeg er 20 år og er lige startet fuldtid som pædagogmedhjælper. Jeg går meget op i mode, men jeg er i tvivl om, hvordan skal jeg forene mit nye arbejde med min hang til lækker påklædning? Min stil er meget rå med uniformsjakker og læderbukser, men jeg elsker også Stine Goyas ternede Evelyn-bukser, orange læbestift og en sjov hat.

Jeg har svært ved at 'suite ned', hvilket giver anledning til tøjkrise hver eneste morgen. Jeg mangler inspiration til basisting, som er smukke, men enkle og ikke i for spøjse materialer og farver, så de bliver ødelagt af fingermaling eller makrel.

Jeg skal kort sagt kunne arbejde ude og inde, se respektabel ud overfor forældrene og samtidig føle mig lækker og chik.

Jeg ser frem til dit svar.

Kærlig hilsen Mathilde

Kære Mathilde

Jeg forstår dit dilemma. Børn er søde, men selvom du gerne vil kunne gå tur i skoven med dem og male fingermaling, er der jo ingen grund til at ty til Jaco-sko og selebukser.

Først og fremmest gå efter tøj, der kan vaskes i vaskemaskinen. Tøj, der kun tåler rens, dur ikke, når man arbejder med børn.

Du skriver, at du er glad for læder, og det er jo heldigvis et materiale, der ret let kan tørres over med en klud, hvis uheldet skulle være ude. Dog kan det være lidt svært at bevæge sig i stramme læderbukser, så du kunne med fordel skifte dem ud med lædershorts og tilsætte et par uldne strømpebukser indenunder. Du kan bruge dem med en løs T-shirt med print for et casual (men ikke for kedeligt) look.

Fødderne kan du slippe i et par cool, praktiske wedges, som det heldigvis vrimler med dette efterår. Hvis du vil sætte prikken over i'et, kan du også sagtens vælge en hat, som du tager på til og fra arbejde. Er du bange for, at børnene får fingre i den, så vælg en billig version fra en af highstreetkæderne.

Endelig er højtaljede jeans og T-shirt et klassisk look, som du lynhurtigt kan dresse op med for eksempel en uniformjakke, som du kan hænge på knagen i børnehaven. Skal du direkte videre til fest eller på café med veninderne efter arbejde, kan du have et par stiletter og en orange læbestift med i tasken.

I galleriet til højre er der nogle bud på praktisk og stilfuldt workwear.

God arbejdslyst.

Kærlig hilsen Miss Costume.

Skriv til miss@costume.dk