Kim Kardashian skims shapewear
© Skims

Costume tester: Kim Kardashians shapewear Skims

Kan Kim Kardashians tøjmærke leve op til hypen? Vi har testet tre forskellige items, og det korte svar er ja – og nej.

Dronningen af shapewear. Det kunne meget vel være realitystjernen Kim Kardashians uofficielle titel. Længe før hun selv sprang ud som designer af shapewear med mærket Skims, var Kim en levende reklamesøjle for de opstrammende hjælpemidler. Det kræver nemlig stramme shorts, heldragter og støtte-bh’er at have så kropsnært tøj på som Kim Kardashian – i hvert fald hvis der ikke må være antydningen af kroppens naturlige former og folder under tøjet. Derfor har hun og et stødt voksende antal af kvinder verden over i årevis skruet kroppen ned i det stramme shapewear, som bruges under tøjet over dit normale undertøj, og som nu også fås i design af Kim Kardashian.

Skims har siden sin lancering fået stor opmærksomhed, og Skims.com melder konstant om udsolgte produkter herunder både shapewear, undertøj, bodysuits og nattøj. Man skal derfor handle hurtigt, hvis man vil have fingrene i et stykke med Skims – og det ville skønhedsredaktør Marie Alkestrup, som var nødt til at teste, om det kunne leve op til hypen.

Første indtryk af Skims' sculpting shorts

“De er skræmmende små. Jeg er normalt en størrelse 36, og bestilte de opstrammende sculpting shorts i størrelse S/M, men da shortsene kommer, ligner de noget, som kun et barn på 10 år kan klemme sig ned i. Det er derfor med sved på panden og en vis skepsis, at jeg forsøger at trække de minimale shorts op over benene. Min skepsis bliver dog hurtigt gjort til skamme, da de stramme shorts viser sig at være overraskende nemme at få trukket op og forholdsvist behagelige at have på. Det skyldes, at stoffet er så tyndt, at man næsten ikke mærker det, når først de er på.

Desuden har de et smart gummibånd i livet, som forhindrer dem i at rulle ned og lave irriterende folder, hvilket jeg desværre har prøvet med andre støtteshorts. Det sker ikke med Skims. De bliver pænt siddende, og så har de også en anden og ret fantastisk effekt: De løfter rent faktisk ens bagdel.
Jeg har efterhånden prøvet mange shapewear-shorts, men jeg har aldrig før prøvet nogle, der kan ændre formen på bagdelen så markant. Det magiske løft skyldes udelukkende den smarte vævning i det tynde stof, da der hverken er puder eller ubehagelige afstivere i de geniale sculpting shorts.”

I Skims sortiment finder du som sagt ikke kun shapewear, men også en hel linje af bodysuits, som også er hyppige gengangere på alle Kardashian-søstrene i de nyeste afsnit af Keeping up With The Kardashians.

Første indtryk af Skims' bodysuits

"Jeg valgte at købe både en ærmeløs og en langærmet bodysuit, og begge to sidder virkelig godt. Jeg blev ligeledes meget (positivt) overrasket over, kvaliteten og tykkelsen på stoffet. Men disse er, ligesom shapewear-shortsene, meget små i størrelsen. Selvom jeg er en størrelse 36 har jeg valgt at købe dem i en større størrelse, end jeg plejer, L/XL, og alligevel er de meget korte i længden. Især halsåbningerne er så smalle, at jeg er bange for ikke at kunne få mit hoved igennem. Det går heldigvis, men derefter melder en endnu større udfordring sig på banen: Knapperne går konstant op.

De to bodysuits er lukket med knapper forneden, som er så svage, at de både er svære at lukke og at holde lukkede, hver gang du vover dig ud i at tage et par skridt eller at rejse og sætte dig. Det gør, at den flatterende effekt ved bodystockingen bliver ødelagt, da man i stedet efterlades med en masse løs blelignende-stof foran og bagtil.
Om det bare er mine knapper, der er uduelige, eller om hele kollektion er lavet på denne måde, ved jeg ikke, men det har desværre trukket ned i mit indtryk. Investerer du i en bodysuit, skal du formentlig forberede dig på selv at sy et par ordentlige trykknapper i bunden, så du rent faktisk kan få glæde af det pæne og flatterende design.

Min dom over Skims

Skal du kun købe én ting, ville jeg investere i et item fra shapewear-linjen. Det løft de giver bagdelen er alle pengene værd og en effekt, som du skal lede længe efter hos andre shapewear-brands. Jeg er blevet så glad for mine sculpting shorts, at jeg overvejer at købe modellen med et langt og kort ben til dage, hvor jeg bærer tøj med en høj slids. I forhold til Skims bodysuits er jeg desværre ikke lige så begejstret. De er bestemt klædelige i form og farver, men knap så praktiske på grund af den dårlige lukning. Du vil formentligt kunne finde lignende design hos andre brands, hvor knapperne rent faktisk virker.

Til gengæld er Skims priser ganske rimelige, da priserne for shapewear ligger på omkring 200 danske kroner, og de forskellige bodysuits koster fra 450 danske kroner. Dog skal du huske, at der skal lægges told og fragt oveni prisen, hvilket får det til at løbe et par ekstra hundrede kroner op.