Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

IMG_6228-1 © Dorothea Gundtoft

Costumes chefredaktør: Hvilke sko skal jeg vælge til nytårsaften?

Costumes chefredaktør Dorothea Gundtoft har fundet nogle de flotteste nytårssko, som er på hylderne lige nu, fra kun 349 kroner – men hvilke skal hun vælge?

Det er blevet en fast tradition, at jeg fejrer nytår med min far, som bor i Spanien, hvor jeg også er opvokset. Vi er næsten altid på den samme restaurant, hvor jeg har kendt alle tjenerne, siden jeg var barn. Det er altid lidt forskelligt, hvem der sidder ved vores bord nytårsaften – i år er det for eksempel nogle af mine fars gamle venner fra Sverige og deres børn, hvis alt i forhold til coronarestriktioner og så videre ellers gør det muligt.

Når det så kommer til at vælge et outfit, har jeg presset et par variationer ned i min lille kuffert. Blandt andet en pailletkjole fra det danske brand Rotate og en lang, sort, glitrende sag fra engelske Self-Portrait – den kjole, som jeg har på på billedet. Begge kjoler købte jeg på udsalg i foråret, men der har jo desværre ikke været så mange fester at deltage i – så hvis alt lykkes, skal en af dem altså luftes til nytår!

Til gengæld ved jeg ikke helt, hvilke sko jeg skal vælge, og da jeg kun har håndbagage med til Spanien, skal jeg ud og finde nytårsskoene asap. Jeg har samlet et lille udvalg, som kunne være mulige options, men har brug for jeres hjælp. Hvilket par skal jeg dog købe?

stilletter-saint-laurent © Saint Laurent
1 / 6

Første mulighed, som jeg har kigget på længe, er de her stiletter fra Saint Laurent. Normalt er jeg ikke specielt meget til ting med for meget logo, men lige her synes jeg, at det er en sjov detalje. Spørgsmålet er bare, om de mon er specielt behagelige? Omvendt gør det måske ikke noget … Jeg skal sidde ned til middagen – men danses skal der jo også! Dog er prisen i den dyre ende, så det ville helt klart være en investering.

SAINT LAURENT hos Mytheresa.com
Stiletter
ca. 7.500 kr.

Sling-backs-Zara © Zara
2 / 6

De her sling-backs er rimelig on point og giver mig konnotationer til den legendariske New Yorker-klub Studio 54, som åbnede i 1977. De minder mig om Jerry Hall – modellen med det lange, blonde hår sat i en sideskilning, som efterlod Bryan Ferry til fordel for Mick Jagger. De blev gift på Bali i 1990, men skilt igen ti år senere. Mick Jagger har udtalt, at han efterlod hende på grund af en affære, som Jerry Hall havde med en anden – så skoene kan helt sikkert et eller andet.

ZARA
Slingbacks
399 kr.

stine-goya-sko © Stine Goya
3 / 6

Når vi nu er ved Studio 54, så kan jeg ikke lade være med at tænke på David Bowie og hans fandenivoldske ‘I don’t care’-attitude. Han forvandlede sig til Ziggy Stardust og blev et ikon – og hvem vil ikke gerne danse til Let’s Dance eller Heroes nytårsaften? Et par guldfarvede støvler fra den skønne, danske designer Stine Goya ville være meget i Bowies ånd.

STINE GOYA
Støvler
ca. 2.600 kr.

Screen-Shot-2021-12-21-at-11.44.04 © Net-a-porter.com
4 / 6

Skal det være behageligt, så er wedges helt klart at foretrække. Jeg er blevet mere magelig i 30’erne, end jeg var i 20’erne – så det kan meget vel være, at jeg ender med dem. Dog gør det så ikke særligt meget, når vi taler om sko fra Amina Muaddi. Newcomer-designeren er oplært af de bedste skomagere fra Italiens skomekka Riviera del Brenta, som ligger uden for Venedig, og er et talent, man helt klart skal følge.

AMINA MUADDI hos Net-a-porter.com
Wedges
4.611 kr.

Skærmbillede-2021-12-17-kl.-14.43.53 © Ganni
5 / 6

Nogle gange skal man også huske, at der findes farver! Alt kan blive så sort og trist – specielt når mørket presser sig på her i vintermånederne. Jeg har lidt svært ved vinterperioden og bliver ret nemt deprimeret. Et par pangfarvede sko kan til gengæld tilføje lidt humor og energi – og jeg tænker, at jeg også kunne bruge disse i hverdagen med et par jeans, når vejret bliver mildere.

GANNI
Sandaler
1.899 kr.

hmgoepprod4 © H&M
6 / 6

Nytårsaften skal jeg høre 1970’er-hittet Hot Stuff af Donna Summer. Hvis jeg vælger de her super cool slip-ons, så ved jeg i hvert fald, at jeg kan sparke skoene af, når jeg får brug for at danse barfodet. Jeg synes også, at der er et eller andet James Bond-agtigt over dem – men jeg ville ønske, at jeg kunne lide den klassiske Martini-drink, som ville være en fin accessory. Min farmor drak altid dry martinis om eftermiddagen, og hun blev 89 år, så måske man skulle starte med det en dag?

H&M
Slip in-sandaler
349 kr.