Smukke brudekjoler
© Sex And The City

De smukkeste brudekjoler nogensinde

Vi har samlet de mest ikoniske brudekjoler gennem tiden, så du kan blive inspireret til dit drømme brudelook – uanset om du skal giftes eller ej

Fra Audrey Hepburn i Balmain til Pernille Teisbæk i Vera Wang. Gennem tiden er en perlerække af fantastiske brudekjoler blevet båret af smukke kvinder på deres store dag.

Klik dig gennem galleriet, og drøm dig væk i silke, broderier og couture.

Audrey Hepburn

Det britiske stilikon giftede sig to gange i sit 63 år lange liv. Den første gang var i 1954 med skuespillerkollegaen Mel Ferrer.

Ved den ceremoni bar hun en smuk, for tiden lidt atypisk, minimalistisk, kjole fra Balmain med høj krave og tilhørende handsker.

Grace Kelly

Da den ikoniske skuespillerinde sagde ja til Prins Rainer III af Monaco 19. april 1956, var det iført en af de mest elegante og mindeværdige brudekjoler nogensinde.

Den smukke kjole var designet af Helen Rose, der arbejdede som kostumedesigner hos Metro-Goldwyn-Mayer.

Elizabeth Taylor

Intet mindre end syv gange nåede den smukke skuespillerinde at gifte sig. I 1964 sagde hun ja til sin medskuespiller, Richard Burton, som hun havde spillet over for i Cleopatra.

Atypisk valgte hun at lade sig vie i en iøjnefaldende, gul bryllupskjole i chiffon. I håret havde hun et væld af blomster. Et smukt og unikt look, som hverken er set før eller siden.

Mia Farrow

60'er-ikonet, Mia Farrow, giftede sig i 1966 med den 30 år ældre Frank Sinatra på The Sands Hotel i Las Vegas – et ægteskab der skulle vise sig at holde i historisk kort tid.

Farrow havde valgt at gå en stor bue udenom de traditionelle skrud, og var klædt i et elegant sæt der, tilsat hendes korte Vidal Sassoon-frisure, fremstod meget moderne for sin tid.

Bianca Jagger

Bianca Jagger mødte Rolling Stones-forsangeren, Mick Jagger, til en fest efter en koncert i Frankrig i 1970. Et år efter, da Bianca var gravid i fjerde måned, giftede parret sig i Saint-Tropez.

Bianca var indbegrebet af rock'n'roll, og bar en hvid maxi-nederdel og en klassisk, hvid Yves Saint Laurent-blazer uden noget under.

Nicole Kidman

Efter blot en måneds bekendtskab sagde Nicole Kidman i 2006 ja til sin countrymusiker, Keith Urban, ved et stort bryllup i Australien.

Nicole bar en smuk, hvid kjole af Nicolas Ghesquière for Balenciaga, med fine pufærmer og smukke detaljer.

Anja Rubik

I 2011 giftede model Anja Rubik giftede sig med sin forlovede Sasha Knezevic, som også er model.

Parret blev viet på den spanske ø Mallorca, hvor Anja viste sin smukke figur frem i en kort kjole designet af Emilio Pucci-designeren Peter Dundas.

Kate Middleton

I 2011 fik Kate sin prins og det store spørgsmål op til brylluppet lød naturligvis på, hvem der skulle designe kjolen.

Først da Kate gik op ad kirkegulvet, kunne det afsløres, at designeren bag den overvældende kjole var Sarah Burton, kreativ direktør hos Alexander McQueen. Kjolen minder en smule om den, som Grace Kelly bar til sit bryllup i 1956.

Caroline Trentini

Den brasilianske model Caroline Trentini blev i 2012 gift med sin forlovede, fotografen Fabio Bartelt.

Den 24-årige skønhed bar en smuk hvid kjole med blonder og langt slør, som nogle vil mene minder en hel del om den, Kate Middleton bar året forinden.

Margherita Missoni

Det er svært at forestille sig andet, end at Margherita Missoni ville se blændende ud på sin bryllupsdag – og intet mindre kunne gøre det, da dagen oprandt i 2012.

Med hjælp fra Giambattista Valli blev den smukkeste, langærmede kjole skabt ud af Missoni-silke og -organza påsyet både broderier og blomster. Perfekt til udendørsceremonien.

Kate Bosworth

Den altid velklædte Kate Bosworth blev gift 2013 i Montana ved en smuk countryinspireret ceremoni, med sin nuværende mand Michael Polish.

Under selve vielsen bar Kate en smuk, klassisk Oscar de la Renta-kreation. Ved den efterfølgende fest var hun trukket i en skøn, perlebesat boho-sag, der også var designet af Oscar de la Renta

Keira Knightley

Ved en lille, privat ceremoni i Frankrig blev Keira Knightley i 2013 gift med rockmusikeren James Righton fra bandet The Klaxons.

Keira lod sig vie i en kort, pudderfarvet Chanel-kjole, som hun iøvrigt havde båret ved en tidligere lejlighed – sejt at slå et slag for genbrug på sin bryllupsdag!

Elin Kling

Det svenske modeikon med forkærlighed for skandinavisk minimalisme, Elin Kling, fulgte sin 'less is more'-filosofi helt til døren, da hun i 2014 giftede sig med Karl Lindman i Stockholm.

Iført en drøm af en råhvid, minimalistisk kjole fra Balenciaga og enkle satinhæle fra Jimmy Choo, så hun ualmindelig fin ud.

Kate Moss

Vores allesammens Kate giftede sig med The Kills-forsangeren Jamie Hince i 2011, og sjældent har vi set så smuk en brud og velklædt en brudgom.

Kate Moss bar en simpel, nostalgisk kjole fra John Galliano, som havde et lækkert bohemeinspireret udtryk, og det blonde hår var sat i bløde bølger.

Poppy Delevingne

I maj 2014 blev Poppy Delevingne gift med sin kæreste gennem mange år, James Cook.

På vaskeægte Delevingne-manér valgte parret at fejre deres bryllup ikke bare én men hele to gange – først i London, hvor Poppy var iklædt en helt fantastisk Chanel Couture-kjole (afbilledet her), og derefter i Marokko, hvor Poppy endnu en gang var trukket i en drøm af en kjole – denne gang fra Emilio Pucci.

Kim Kardashian

I maj 2014 giftede to af verdens største celebrities sig på renæssance-fortet Forte di Belvedere i den romantiske, italienske by Firenze. Kim Kardashian og Kayne West blev viet foran en enorm blomstervæg og gæstelisten talte blandt andet Jay-Z, Beyonce, Lana del Rey og Andrea Bocelli

Kim bar en smuk haute couture kjole designet Riccardo Tisci, kreativ direktør for Givenchy (han designede også Kaynes jakkesæt).

Angelina Jolie

  1. august 2014 giftede Hollywood-parret Angelina Jolie og Brad Pitt sig med hinanden efter at have dannet par i næsten 10 år.

Angelinas kjole, en smuk, simpel, hvid satin Versace, havde et helt specialt særpræg: Parrets seks børn havde alle deltaget i udsmykningen af det lange slør.

Pernille Teisbæk

Hele Danmarks stilikon, Pernille Teisbæk, giftede sig den 26. august 2017 med sin forlovede Philip Lotko.

Brylluppet fandt sted på Bornholm og fejringen varede i tre dage. På festens første dag bar Pernille en hvid kjole fra Céline, på selve bryllupsdagen var Pernille iført en perlebesat Vera Wang-kreation og dagen derpå, på festens tredje dag, var Pernille og hendes brudepiger iklædt specialsyede pyjamasser fra Deitas.