© Copenhagen Fashion Week / Ganni

De største tendenser fra modeugen

Du har nok bemærket, at den københavnske modeuge netop er løbet at stablen – og en perlerække af vores yndlingsdesignere har præsenteret deres bud på moden til det kommende efterår. Her er en hurtig opsummering af de vigtigste tendenser – som du allerede kan bruge nu.

I den forløbne uge har alle de danske darlings vist deres Autumn Winter 2023-kollektioner frem ved Copenhagen Fashion Week – som også tiltrækker brands fra en række andre lande. Costumes redaktion har naturligvis været på pletten! Vi har set shows og præsentationer, vi har været til events og i showrooms – og vi har været backstage for at tale med de vigtigste designere om deres nye kollektioner, som du kan se videoklip fra lige her. Vi har gjort vores research, og her kommer en hurtig introduktion til nogle af efterårets vigtigste tendenser (som du allerede kan få glæde af nu).

Ny minimalisme

Det clean og minimale "Scandi-look" har fået et kæmpe comeback i en ny raffineret version, hvor lækre underspillede detaljer gør klassiske pieces relevante på en ny måde. Mark Kenly Domino Tan høstede stor (international) ros og er en af de stærkeste eksponenter for en tilgang til mode, der handler mere om kvalitet og holdbarhed end noget andet. Men både Skall Studio, The Garment, Lovechild 1979 og især det lækre ungarske brand Aeron skriver sig også ind i den strømning.

Stærk rød

Selvom efterårets farvepalet overvejende er neutral med brunlige og grålige toner sammen med klassisk sort og hvid, er der naturligvis også farver – og dette efterår er det primært nuancer af rød og pink, som bryder den neutrale bund. Det er påfaldende, hvordan både Ganni, Gestuz samt Baum und Pferdgarten viste komplette looks i stærk rød – ligesom Saks Potts åbnede deres show med en række looks i sæsonenens vigtigste farve.

Benvarmere

Sæsonens vigtigste accesory blir uden tvivl benvarmere. Et stykke med ulden strik på underbenet fungerer overraskende godt til elegante (aften-) kjoler hos Stine Goya, ligesom både Saks Potts, (di)vision og ukrainske TG Botanical balancerer bar mave og sandaler med et stykke strik om underbenet.

Co-ords

Opsummerende må vi konkludere, at de velkendte co-ords er kommet for at blive. En gang havde vi jakkesæt, som i en periode er blevet brudt op og brugt separat – men de fulde sæt er virkelig tilbage. Stort set samtlige shows under modeugen viste overvældende mange fortolkninger af co-ords. Her har vi samlet de bedste i denim, i strik, i skind, med mønster (enten pintet eller vævet) og som klassisk suiting.

Håndplukket til dig