Den erfarne stylist: “Jeg er stort set lykkedes med ikke at købe noget high street i 2022”

To årlige lister med max 8 ting på hver sikrer, at stylist og tidligere moderedaktør Line Hindsgaul ikke shopper løs i high street butikkerne, hver gang hun ser en ny fristende tendens på Instagram. Få hendes tricks til hvordan det lykkedes her.

Mere end 15 år har stylist og tidligere moderedaktør, Line Hindsgaul, arbejdet med mode hver eneste dag - det har gjort hende til det, hun i dag kalder “...en forholdsvist bevidst modeforbruger:”

“Jeg tænker rigtig meget over hvert køb. Er der et reelt behov eller er det den forbrugskultur som vi lever i, der spiller mig et puds? Mine køb skal ikke nødvendigvis være klassiske, men de skal være i rotation i min garderobe og ikke bare hænge i skabet. Man kan nok godt kalde mig en kvalitetsbevidst shopper, jeg køber få, men dyre kvalitetsting.”

“Jeg laver to gange årligt en plan for de 6-8 items jeg gerne vil have til min garderobe. Med den liste i hånden, lykkedes det mig stort set at styre uden om hurtige tendenser og pludselige indskydelser i hele 2022. Men ser jeg et look på instagram, som jeg ikke kan slippe, prøver jeg at gå min egen garderobe igennem, og se om jeg kan skabe et look, der ligger tæt på, og som kan opfylde det opstået behov. Det lykkedes faktisk overraskende tit.”

Stylistens bedste tips til en ansvarlig garderobe:

  1. Lav en liste over dine behov og ønsker for en sæson, og rediger den liste helt skarpt i forhold til, hvad du i forvejen har i garderoben.
  2. Planlæg – så vidt muligt - en uges sæt ad gangen og prøv at sætte din garderobe sammen på nye måder, jeg oplever selv, at jeg faktisk kan lave mange nye fede looks, bare ved at planlægge og vide hvad jeg egentlig har.
  3. Sælg eller doner ting du ikke bruger, så det ikke ‘mudrer’ din garderobe og dermed dit overblik.

Looks der har inspireret Line på Instagram for nylig

"Jeg er vild med det fuldstændige effortless ved det her sæt – som samtidig er super klædeligt. Etoilé fleecen fra Isabel Marant havde jeg købt i efteråret, og de oversize hvide jeans fandt jeg hos H&M. Jeg bruger både mine egne udtrådte Ugg støvler til, men spicer det også nogen gange op med et par cowboy-støvler fra Ganni."

"Kombinationen med den pæne silkenederdel og den boxy t-shirt kunne jeg ikke slippe. T-shirten fra Jil Sander fandt jeg brugt hos vintage_market.dk og en lignende slikenederdel fandt jeg sørme i skabet. Lige nu bruger jeg sættet med grove grå strømpebukser og store klodsede Celine støvler."

Lines drømmekøb for 2023

“Jeg køber sjældent noget på udsalg. Ikke fordi jeg ikke gerne vil spare penge, men fordi jeg alt for ofte er endt med at købe noget i en farve eller i et snit, der ikke opfyldte mit behov, men som røg i kurven, fordi det var sat ned – og tæt på det jeg i virkeligheden ønskede mig."

"Men jeg drømmer om at købe en Scarlett cardigan fra Khaite og en fitted uldblazer fra Ganni. Begge dele tænker jeg at bruge hele foråret på repeat sammen med mine yndlings jeans og nye Chanel ballerinaer, som var et af købene fra min efterårsliste.”