Her er den flotteste udskæring til din kropstype
© Victor Jones

Her er den flotteste udskæring til din kropstype

V-hals, høj hals, off-shoulder eller bådudskæring? Vi guider til at finde den udskæring, som får det bedste frem i dig

Et af de vigtigste stiltips, der findes, er at lade din kropstype influere dit valg af tøj. Alting klæder ikke alle, og derfor bør du finde de silhuetter, som fremhæver det, du er allergladest for.

Halsudskæringen på din bluse eller kjole kan også bidrage til at få det smukkeste frem i dig. Men hvilken skal du gå efter? Vi gennemgår de fem mest klassiske udskæringer herunder.

V-hals

Den klassiske V-hals klæder de fleste, da formen får ansigtet til at syne smallere, flytter fokus fra maven og gør overkroppen mindre kompakt.

Hvis du har en kort hals, kan du med fordel gå efter en V-hals, da den dybe udskæring giver illusionen af en længere hals.

V-udskæringen er også værd at gå efter, hvis du har brede hofter, da silhuetten giver et indtryk af bredere skuldre, og dermed skaber en god harmoni.

Off-shoulder

Modsat manges opfattelse, fungerer off-shoulder både til smalle og brede skuldre. Dog er snittet ikke velegnet, hvis du har et meget stort bryst, da det vil få dig til at syne endnu større foroven.

Høj hals

Drømmer du om at tilføje lidt ekstra centimeter til din højde, skal du gå efter en høj hals, da designet forlænger din figur. Hvis du derimod ikke vil syne højere, bør du styre uden om den høje hals og gå efter en af de andre fire udskæringer.

Rund hals

Den runde halsudskæring kommer i mange varianter: Den kan både sidde helt oppe ved halsen, være dyb eller skære midt imellem. Hvis du har en lang hals, skal du gå efter en rund udskæring, som sidder tæt ved halsen, da den vil opdele hals og overkrop.

Er du udstyret med en stort barm, kan du med fordel undgå den runde halsudskæring, som sidder tæt ved halsen, da den vil få din barm til at syne meget større.

En rund udskæring, som skærer lige under kravebenene er det klassiske valg, som klæder de fleste.

Bådudskæring

En bådudskæring kan være god, hvis du vil skabe en illusion af bredere skuldre. Derfor er en bluse med bådudskæring et godt valg til den pæreformede figur, da den skaber en god balance mellem skuldre og hofter.

Hvis du derimod har brede skuldre og en mindre underkrop, vil bådudskæringen få din figur til at syne mere maskulin.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF