Den gyldne moderegel, Pernille lever efter
© Oscar Meyer

Den gyldne moderegel, Pernille lever efter

Pernille Teisbæk har i løbet af sine ti år i modeverdenen positioneret sig som et internationalt stilikon. Her deler hun sine bedste stylingtips

Pernille Teisbæk er et af Danmarks største stilikoner. I over ti år har hun arbejdet med mode. Først som model, senere som moderedaktør og blogger og i dag som stylist og creative director for Social Zoo. Nu kan Pernille Teisbæk også skrive forfatter på cv’et med bogen Dress Scandinavian, hvor den stilfulde modeekspert deler ud af sine erfaringer og giver bud på de bedste items til en skandinavisk stil. Vi har bedt Pernille udpege sine tre favorit-outfits fra bogen.

Leg med lag-på-lag for at skabe flere dimensioner i dit look

“En ting, skandinaverne er dygtige til, er lag-på-lag. Det skyldes nok de store vejrforandringer. Jeg kan godt lide tanken om, at en denimjakke ikke kun dur til sommerbrug, men under en trenchcoat kan bruges om efteråret og helt ind i vinteren sammen med en varm uld-sweater. Ved at lege med lag-på-lag skaber du en bedre holdbarhed i din garderobe. I stedet for at købe en hel masse sæsonbetinget sommer- og vintertøj kan du købe få, men gode items, som ved at blive kombineret kan holde året rundt.”

Den gyldne moderegel, Pernille lever efter
© Oscar Meyer

Tænk kvalitet frem for kvantitet

“Mit bedste tip, når det gælder shopping, er at tænke kvalitet frem for kvantitet. Når jeg siger kvalitet, betyder det ikke, at dine køb skal være specielt dyre, men at de skal være lavet i ordentlige materialer. Heldigvis er highstreet-butikkerne blevet rigtigt gode til at lave tøj i gode materialer. På billedet har jeg mine favorit-jeans på. De er fra Levi’s, og jeg købte dem for 200 kroner i en genbrugsbutik for ti år siden. Jeg må desværre erkende, at de er ved at være slidt op, men det skyldes bestemt ikke kvaliteten.

Når jeg køber noget, der er lækkert at have på, så bruger jeg det igen og igen, og jeg kan sagtens finde på at have de samme jeans på tre dage i træk, stylet på forskellige måder. Jeansene er på dette billede kombineret med en strik fra Céline. Jeg kan godt lide at mikse mærker og prisklasser. For mig bliver de mest personlige look skabt af en blanding af billige og dyre items. For at få et individuelt udtryk handler det ikke om at købe et helt outfit fra catwalken, men at blande klassikere, investeringer og vintagefund.”

Den gyldne moderegel, Pernille lever efter
© Oscar Meyer

Miks materialer for at opnå kontrast i dit udtryk

“Et gråt-i-gråt outfit som dette behøver bestemt ikke at være kedeligt. Det handler om at kombinere materialer som lak, uld, denim og tweet i forskellige toner. Faktisk synes jeg, at et miks i materialer kan være mere spændende end et farverigt outfit, fordi det viser, at man har gjort sig umage og lagt noget tid i det. Jeg kan godt lide, at der er tænkt over et outfit.

Ligesom man prioriterer at lave en madplan, synes jeg, at man skal investere tid og planlægning i sin garderobe. Det handler om at sortere alt det fra, der ikke sidder pænt, og at prioritere basisfarver som sort, blå, hvid og – ikke mindst – grå. Jeg kan godt lide grå, fordi det er en neutral farve, som passer til alt. Samtidig kan man i grå tydeligt se de forskellige materialers struktur og overflade.”

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF