© Victor Jones

Den komplette guide til at vaske dit lingeri

Giv dit dyre undertøj din rette pleje og hav glæden af det i meget længere tid

Det kan være både besværligt og tidskrævende at vaske dit lingeri pga. blonder, silke og andre sarte materialer, som det ofte er lavet af, men om ikke andet kan du forlænge levetiden markant, hvis du plejer det korrekt.

Derfor får du her en guide til, hvordan du vasker dit lingeri på den mest hensigtmæssige måde, som vil sikre kvaliteten og dermed får de dyre underklæder til at holde længere.

Inden vask

Inden du går i gang med den helt store vask er det altid en god idé at lade det brugte lingeri ligge i blød i 30 til 60 minutter i lunkent vand med lidt vaskemiddel. Vil du forkæle dine undertøjdele ekstra meget, og give dem den bedst mulige pleje, så brug et vaskemiddel særligt udviklet til sarte materialer som blonder, silke og bomuldsblandinger.

Under vask

Generelt set anbefales det altid at vaske sart lingeri i hånden for at undgå, at eventuelle blonder og detaljer bliver revet i stykker af en løs bøjle eller at BH'erne mister deres form.

I dag findes der dog så avanceret vaskemaskiner, at de sagtens kan vaske dit dyre lingeri på en sikker og skånsom måde. Vaskemaskinerne fra Electrolux PerfectCare tilpasser automatisk programmet til materialet, så det er muligt at vaske selv de mest sarte materialer med en skånsom cyklus på lav temperatur.

Vasker du dit lingeri i vaskemaskinen, så husk altid – altid – at putte det i en vaskepose og lukke BH'erne. Det vil nemlig mindske risikoen for, at bøjler og spænder river sig løs og ødelægger dit undertøj og de fine detaljer.

Efter vask

Når du har vasket dit lingeri, skal du være påpasselig med at smide det i tørretumbleren, da varmen kan skade elastikkerne i undertøjet og de sarte materialer. Vil du alligevel have muligheden for det, kan du med Electrolux PerfectCare tørretumblerne benytte CycloneCare System, som sikrer, at undertøjet lufttørres ensartet og skånsomt, så selv dine silketing og dit sarte tøj holder formen og fornemmelsen med tiden.

Er tørretumblere ikke noget for dig, så læg istedet lingeriet fladt på et håndklæde. Pres forsigtigt overskydende vand ud af det inden du lægger det til rette – men vrid det aldrig! På den måde holder det nemlig formen.