Den ultimative guide til vintage- og secondhand-tasker

Har du altid drømt om at eje en taske fra Chanel, Louis Vuitton eller Gucci, men er i tvivl om, om det er investeringen værd? Så gå efter en brugt taske, her kan der nemlig være mange penge at spare.

Hermes vintage Kelly clutch

AW20-StyleParis-7035

© Anna Stokland

Det kan være svært at vide, hvor du skal starte, hvis du overvejer at anskaffe dig en vintage taske. Vi har samlet en række gode råd til, hvad du skal gå efter, når du shopper vintage tasker, blandt andet hvad du skal kigge efter for at sikre dig den ægte vare, og hvilke tasker der aldrig går af mode.

Gode hjemmesider og vintage-butikker

Der findes et hav af gode hjemmesider, hvis du kigger efter vintage tasker. Desværre er der også mange, der tjener penge på at sælge falske tasker, og det kan ofte være svært selv at afgøre, om du står med den ægte vare eller ej. Hvis det kan lade sig gøre, så gå efter de vintage tasker, du kan vurdere i virkeligheden, for eksempel i fysiske vintagebutikker.

Der er dog også webshops, du kan stole på.

Vestiaire Collective er en af verdens største luksus vintage- og secondhand-sider, der tilbyder både tøj, accessories, sko og ting til hjemmet. Her finder du også et væld af tasker, lige fra Chanel-tasker fra 90’erne til nyere secondhand Louis Vuitton-tasker. Vestiaire Collective har kontorer over hele verden, og de items, der bliver sat til salg, tjekkes af eksperter for at forsikre kunderne om, at varerne er ægte.

The Vintage Bar er en af Skandinaviens førende vintageforhandlere, der ligesom Vestiaire Collective har et hold eksperter, der kan garantere, at de tasker, der bliver solgt, er ægte. The Vintage Bar består både af en onlinebutik og et fysisk showroom, hvor du kan booke tid til at se og mærke på varerne. Er du på udkig efter en bestemt taske, kan du skrive dig på ventelisten, og så bliver du kontaktet direkte, når din drømmetaske er på lager.

Hos Magnolias Luksus Secondhand på Købmagergade i København finder du mærker som Chanel, Louis Vuitton, Hermès og Balenciaga. Her kan du se taskerne i butikken, og er du ikke i København, kan du følge med på deres Instagram, hvor de også poster nye varer og deres priser.

Du kan også gå udenom butikkerne, der kun sælger designervarer, og kigge hos for eksempel Trendsales, Den Blå Avis eller Facebook Marketplace, hvor du også kan være heldig at gøre et godt vintage- eller secondhand køb. Husk dog altid at være opmærksom på, om der følger kvittering og ægthedsbevis med, når du køber hos en privat sælger.

Louis Vuitton vintage trunk

Vintage tasker kan ende med at blive unikke samleobjekter, der er mange penge værd. Den dyreste vintage taske solgt hos auktionshuset Christie’s er en Louis Vuitton trunk fra 1892 i aluminium. Den blev solgt i 2018 for hele 1,2 millioner danske kroner.

© Christie's

Gode råd når du kigger efter vintage designertasker

  1. Gå efter klassiske tasker, så du er sikker på, at de vil holde i mange sæsoner. Det er også oftest disse tasker, der holder deres værdi bedst. Nogle gange kan du endda tjene penge på at sælge dem for mere, end du selv har betalt, hvis taskens popularitet stiger, eller hvis nyprisen i butikkerne stiger.

  2. Lav din research, inden du køber en taske. Er der en bestemt taske, du går efter, så tjek eventuelt online, hvad andre skriver om taskens funktionaliteter og slitage. Det er også en god idé at undersøge salgsprisen på lignende tasker, så du ikke betaler overpris.

  3. Undersøg altid grundigt, om den brugte taske er ægte. Vi har samlet en række tips nederst i artiklen, som hjælper dig godt på vej.

Sådan sikrer du, at din designertaske er ægte

Det kan være svært selv at afgøre, om man står med en ægte designertaske i hånden, især fordi efterligningerne efterhånden er blevet rigtigt gode. Når du samtidig leder efter en vintage taske, kan det være endnu sværere at afgøre, hvis tasken har patina eller skrammer. Vi har derfor samlet et par tips, så du kan sikre dig, at din nye investering er ægte.

  • Se tasken efter, og brug din sunde fornuft. Føles læderet billigt, eller har det en mærkelig lugt? Så er der stor chance for, at tasken er falsk. Læderet skal føles eksklusivt, og derudover skal alle syninger være nær perfekte. Er der lynlås i, skal denne også være nem at lyne op, og metallet på tasken skal være af god kvalitet.

  • Kig efter serienummeret i tasken. De fleste designertasker har et nummer i foret, der oftest fortæller, hvornår den er lavet. Du kan eventuelt Google serienummeret med taskens navn for at se, om oplysningerne stemmer overens.

  • Hvis du shopper online, så gå efter de hjemmesider, du kender, og hvor de kan garantere ægtheden. Du kan også shoppe på eBay, hvor du gennem PayPal oftest er sikret at få pengene retur, hvis dit køb viser sig at være falsk. Læs dog altid købsbetingelserne på den gældende hjemmeside eller hos den enkelte sælger.

  • Gå efter tasker, der er mange billeder af online, så du ved, hvilken stand tasken er i. Bed eventuelt sælger om at sende flere billeder, hvis der er få online. Bed også om billeder af æske, dustbag og kvittering, hvis disse haves.

  • Undersøg sælgeren. Hvis du shopper online, så tjek altid sælgerens profil, og se om han eller hun har anbefalinger fra tidligere købere. Tjek også hvor længe sælgeren har haft sin profil, og om der er reelle kontaktoplysninger.