© @pernilleteisbaek

Denne sko er muligvis 2021's vigtigste

Du kender dem allerede, men det gør dem ikke mindre seje.

Loafers var ikke til at komme udenom i 2020, og det lader heller ikke til, at vi endnu skal vinke farvel til de tidløse sko, som er en af 2021's største skotrends.

Helt specifikt er modellen, vi særligt ser i år – både på fødderne af flere influencere, stylister og modeller på Instagram og i gadebilledet – statement-udgaven, der er karakteriseret ved sin chunky og ofte track-lignende sål.

Når nogle af forrige års helt store skotrends var gummistøvlen og de chunky støvler a la Bottega Veneta, som også går igen i efterårets skotendenser, kan det ikke komme som nogen overraskelse, at den grove, praktiske sål også har overtaget klassiske modeller som loafers.

Håndplukket til dig

Mens nogle af de helt uundgåelige modeller kommer fra high end-mærker som Prada og Louis Vuitton, kan du i en mere tilgængelig prisklasse erhverve dig et par seje loafers fra flere highstreetmærker, der også giver deres bud på skoen.

Hvis du vil hoppe med på trenden, kan du med fordel gå efter et par med den karakteristiske grove sål i en opsigtsvækkende lakeret model. Er du mere til de klassiske modeller, hvor sålen ikke nødvendigvis løber afsted med skoen, er udgaven med en mere gængs såletykkelse i klassisk og gedigent lædermateriale stadig en god investering.

Den svenske influencer Hanna Stefansson er på stilsikker vis hoppet i en loafer-model med chunky guldspænder fra Prada, mens danske Sophia Roe har valgt et par helt klassiske og tidløse loafers fra Chanel.

Stilikonet Pernille Teisbæk er også endnu en gang med til at sætte loafers på dagsordenen: Hun kan nemlig spottes i en bred vifte af forskellige chunky loafers på Instagram. Hvis du også går efter de chunky loafers, vil kontrasten mellem den klassiske sko, som vi kender, og den grovere sål tilføre dit outfit et mere maskulint og råt element sammenblandet med loafers' mere 'pæne' udtryk.