Diana forlovelsesring
© Wenn.com

Derfor var Dianas forlovelsesring så kontroversiel

I dag er Dianas forlovelsesring et af verdens mest berømte smykker, men flere fra det britiske kongehus var ikke tilfredse med valget af ring

Under en privat middag i februar 1981 friede Prins Charles til Lady Diana Spencer, og efter flere ugers ventetid trådte parret ud fra Buckingham Palace for at offentliggøre forlovelsen.

I dette øjeblik fik verden for første gang et glimt af ringen på Dianas finger, som prinsen havde foræret sin kommende hustru.

Diana havde selv valgt den 12-karat ovalblå safirring omkredset af 14 mindre diamanter og støbt i 18-karat hvidguld. Men selvom ringen var lavet af det britiske kongehus' trofaste smykkeleverandør, House of Garrard, var alle familiemedlemmerne ikke lige tilfredse med forlovelsesringens design.

Kongehusets havde to problemer med ringen. For det første, at stenen som prydede den kommende dronnings finger var en safir, fremfor en diamant. For det andet, at Lady Diana havde valgt ringen fra et smykkekatalog, da det er en tradition hos det britiske kongehus at få forlovelses- og vielsesringe specialfremstillet. En ring fra et katalog, der er “frit tilgængelig” for offentligheden, blev dermed ikke betragtet som eksklusiv nok.

Prinsesse Diana lod sig ikke gå på af utilfredsheden, og bar ringen frem til skilsmissen med Prins Charles i 1996.

Dianas to sønner, Prins William og Prins Harry, arvede deres mors smykker, efter hun døde i 1997. Den berømte forlovelsesring fandt siden vej til Kate Middletons finger, da Prins William friede til hende i 2011.