Design uden alder

Nogle ting bliver bare bedre og bedre med tiden, fordi både design og kvalitet næsten holder evigt. De kan gå i arv fra generation til generation og bliver kun smukkere med patina og slitage. Det kan være dyre investeringer – men også virkelig bæredygtigt (og sjovt at beregne sin “cost per wear”).

PERLER – DULONG / LINE & JO

Perler bliver smukkere og smukkere, jo mere du bruger dem – de får nemlig glans fra fedtstoffer i din hud. Den mest sublime ferskvandsperle kultiveres i Akoya-østers og er lige så sjælden, som den er smuk. I adskillige århundreder var perler meget mere eksklusive end diamanter – og de er midt i et kæmpe comeback.

AKOYA-PERLEKÆDE Dulong Fine Jewelry 30.500 kr.
FERSKVANDSPERLEKÆDE Line & Jo 5.500 kr.

BAGAGE – LOUIS VUITTON

Her er vitterligt tale om et stykke designhistorie. Louis Vuitton er grundlagt i 1854 i Paris, og allerede 4 år senere begyndte husets grundlægger at lave flade dragkister og kufferter i poppeltræ beklædt med vandafvisende kanvas. Det legendariske Monogram Canvas blev introduceret af hans søn i 1896 – og lige siden har kvalitetsbevidste kunder verden over kunnet købe den ikoniske kuffert i alle tænkelige former og størrelser.

COFFRET TRÉSOR 24 Louis Vuitton 29.700 kr.

WESTERN BOOTS – GANNI

Cowboystøvler har rødder helt tilbage i 1500-tallets spanske rytterdragt. Derfra er støvlen blevet populær i Latinamerika – og i midten af 1800-tallet sneg de sig over den mex icanske grænse til de texanske rangers, som siden har gjort støvlen til en integreret del af deres garderobe og livsstil. I dag er cowboystøvler med jævne mellemrum en del af moden – og danske Ganni har formået at tage ejerskab de sidste sæsoner.

COWBOYSTØVLER Ganni 4.699 kr.

TANK-UR – CARTIER

Det legendariske Tank-ur med sin aflange firkantede form og særlige romertal så dagens lys i 1917, hvor Louis Cartier (barnebarn af husets grundlægger) var kraftigt påvirket af de store tanks, som førte til slutningen på første verdenskrig. Siden er Tank blevet fortolket igen og igen – men fælles for alle versioner er den karakteristiske firkantede urkasse og den cabochon-slebne safir i urets krone.

TANK-UR Cartier pris på forespørgsel

501 JEANS – LEVI’S

Levi Strauss skabte de første 501 til minearbejdere i Californien i 1873 – og Levi’s kan således fejre 150-års jubilæum for den ikoniske arbejdsbuks i 2023. Dog var det først ca. 40 år senere i 1915, at Levi’s begyndte at producere denim, og 501 har siden set ud, stort set som de gør i dag, og har været båret af snart sagt alle: Marilyn Monroe, Elvis, Jane Birkin, Sarah Jessica Parker & Gigi Hadid.

501 90’S JEANS Levi’s 1.099 kr.

2.55-TASKE – CHANEL

Som navnet antyder, er denne taske designet i februar måned i 1955 (2.55). Coco Chanel havde allerede lanceret sin første ikoniske taske i 1929 med metalkæder som hank. Begge modeller produceres og fortolkes kontinuerligt af huset Chanel og er blevet designikoner uden sidestykke.

2.55-TASKE Chanel 70.330 kr.

Foto: Luka Roné