Designeren: "Jeg køber sjældent det, der er trendy – men dét der holder i mange år."

"...lige om lidt skal jeg køre 3 måneder rundt i Europa i en autocamper - og det kræver en ny type jakke." Se hvilken her – og få indblik i designer Katrine Binnés øvrige shoppeplaner for 2023. Vi kan afsløre, at de ikke er voldsomme – tilgengæld er der tænkt grundigt over investeringerne. Og én af dem er selvfølgelig designet af hende selv under brandet Binné. der skaber skræddersyet tøj af vintage og 'deadstock' materialer.

Hvordan vil du præsentere dig selv som modebruger 2023?

"Jeg shopper med omtanke, og jeg køber sjældent det, der er trendy, men det, jeg ved, jeg vil bruge år efter år. Jeg kalder dem garderobefavoritter."

Har du lagt nogle 'planer' for din garderobe/indholdet af din garderobe i 2023?

"I mange år har jeg kun investeret i garderobefavoritter. Altså items som jeg ved, jeg vil bruge hver uge, uanset sæson i mange, mange år. Generelt er det jo sådan, at vi passer særligt godt på det, vi holder af, og derfor har jeg heller ikke noget imod at bruge lidt ekstra, når jeg endelig køber noget. Jeg har ikke meget på min liste for 2023, men jeg kunne godt tænke mig at tilføje følgende."

1 / 4

Undertrøje fra Oscalito
"Er blevet sådan en type, der bruger undertrøje hver dag for at holde varmen. Præcis som min mor bad mig om, da jeg var lille. Jeg investerer i en, som holder sig pæn – selv efter mange års brug."
Kan købes lige her.

2 / 4

Botanical Tee fra Binné
"Botanica Tee fra mit eget brand Binné. Jeg har brugt lang tid på at udvikle den perfekte langærmede t-shirt, og nu er den endelig på hylderne. Den kommer i den lækreste bomuld med en postkasserød rose broderet på brystet – som alternativ til en halskæde."
Kan købes lige her.

3 / 4

Regnjakke fra Columbia
"Min familie og jeg skal rejse rundt i autocamper hele foråret (stay tuned, jeg skriver dagbog om det på Costume.dk), og let's be real: jeg får brug for et sæt regntøj."
Kan købes lige her.

4 / 4

Øreringe fra Pernille Holm
"Min veninde laver de smukkeste smykker (Pernille Holm Jewellery), og vi er sammen ved at udvikle en kollektion i sølv, som jeg håber bliver lanceret i foråret. Jeg bruger smykker hver dag, og jeg elsker at kombinere forskellige designs. Disse creoler er geniale til netop det."
Kan købes lige her.

Hvad er dit bedste tip til en 'ansvarlig' garderobe?

"Køb kun det du mangler – og når du endelig køber noget så invester i kvalitet og design, der holder i mange år. Tøjet skal bruges mange gange før, det kan købes med god samvittighed. Og prøv at støtte de små virksomheder – det er ofte ildsjæle, der kæmper for at vise os noget andet."

Hvor finder du inspiration/hvem inspirerer dig til din egen garderobe?

"Jeg er omringet af smarte typer. Min lillesøster er en haj til at finde fantastiske genbrugsfund – eksempelvis de perfekte jeans eller et 90’er levn fra United Colors of Benetton. Min bedste ven, Kristian Hindø-Lings, er stylist og verdensmester til at sætte nyt lys på min garderobe. Når han har været forbi mig, kan mine Easy Pants pludselig styles på en million andre måder. Og så deler jeg kontor med min veninde Nanna, som er designer bag Deima Knitwear. Hun er genial til at sammensætte farver, og jeg bruger hendes striktrøjer hver dag."

Håndplukket til dig