Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

image01

Det ønsker Costumes chefredaktør sig i julegave

En drømmerejse, en ny duft og en praktisk, men smuk kalender står øverst på chefredaktør Dorothea Gundtofts ønskeliste denne jul.

Jeg synes, at december er fløjet afsted, hvilket måske skyldes mit nye job her på Costume. I hvert fald har jeg slet ikke fået skrevet en ønskeliste eller videreformidlet mine ønsker til min familie. På mange måder har jeg egentlig alt, hvad jeg har brug for, og prøver faktisk ihærdigt at give ting væk, så jeg kan leve lidt mere minimalistisk.

Jeg har for nylig stået midt i en flytning, og min oprindelige tanke var, at jeg ville bo med rolige toner af creme, lidt grå og med enkelte strejf af sort. Dog er jeg lidt af en samler og elsker loppemarkeder, antikviteter, tøj og smukke ting – og min garderobe er fyldt med vintage fund som gamle kimonoer, antikke smykker og særprægede sko. Jeg har arvet møbler fra min farmor, som jeg mikser med nyere design, og jeg elsker bøger – så minimalismen kan jeg nok godt glemme alt om.

Måske skulle jeg bare ønske mig oplevelser. Dog har jeg samlet en lille liste over ting og steder, jeg drømmer om denne jul, så kære familie – læs lige med.

5db1c3c6adcfe25a3b166e4c_venice-simplon-orient-express-l © Belmond
1 / 8

Mit allervildeste drømmeønske er at prøve orientekspressen. Da jeg studerer på Cambridge University, og min professor er forfatteren Sophie Hannah, som skriver de nye Hercule Poirot-bøger, drømmer jeg om at tage turen fra London til Venedig med toget over alle toge: The Belmond. Jeg ville drømme mig tilbage til en tid, hvor rejser foregik i slowmotion, og hvor man kan koble fuldstændigt fra. En oplevelse, hvor man kunne møde finurlige mennesker i middagskupéen, som måske udfordrer ens tanker om verden – gerne imens man nyder en afternoon drink eller tea-for-two. Prisen tør jeg hverken gætte på eller spørge om.

Læs mere på Belmond.com.

Thonet-Stol-med-armlæn-510x612 © Beau Marche
2 / 8

Jeg ønsker mig fire Thonet-stole til mit spisebord. Jeg har set stolene i den skønne butik Beau Marché i København, som emmer af fransk charme. Stolen er designet af den østrigske designer Michael Thonet, som blev kendt på stolen over alle stole: Chair No. 14 skabt i 1859.

Thonet-stole hos Beaumarche.dk, 2.280 kroner per styk.

Screen-Shot-2021-12-20-at-09.11.16 © Hermès
3 / 8

Jeg kunne godt bruge en kalender eller notesbog til at holde styr på alle de mange notater, jeg laver i løbet af dagen, og som allerede har fyldt to-tre små notesbøger op. Hermès er kendt for sit sublime håndværk, og det ypperste må være at modtage en af deres agendaer, hvor man også kan skifte siderne ud og bruge den igen og igen.

PM Simple verso agenda hos Hermes.com, 2.100 kroner.

© Esmee
4 / 8

Jeg ønsker mig en date på Esmée (kan man godt ønske sig det?). Ej, det behøver ikke at være nogen date, men kan ligeså godt være me, myself and I, eller med en god veninde. Nu har jeg set så meget om Københavns nye it-restaurant på Instagram, at jeg tænker, det snart må være på tide, at jeg får prøvet den.

Læs mere på Esmee.dk.

Diptyque-parfume © Magasin
5 / 8

Jeg er storforbruger af alt fra det franske mærke Diptyque. Faktisk blev det skabt i 1960’erne og startede som en curiosity-shop i Saint Germain. Jeg elsker deres lys, som jeg også bruger til fyrfadslys bagefter, og alle deres parfumer minder mig om den tid, hvor jeg boede i Paris.

Diptyque eau capitale hos Magasin.dk, 995 kroner.

MategotTrolley_GrashoppaFloorLamp_FlaneurSofa_IOICoffeeTable_EpicCoffeeTable_PachaLoungeChair_B-4TableLamp_On © Gubi
6 / 8

Jeg mangler virkelig en sofa. Faktisk ville jeg helst have en sovesofa, men jeg synes ikke, at jeg kan finde en, som både er æstetisk pæn og funktionel. Jeg bliver nok nødt til at gå på kompromis og finde en sofa, som jeg også har lyst til at bruge i hverdagen. Så må jeg købe en feltseng til gæsterne, selvom det nok ikke bliver lige så behageligt.

Flaneur-sofa hos Gubi.com, pris på forespørgsel.

0-1 © Kasbah Bab Ourika
7 / 8

Jeg drømmer om at tage til Andesbjergene og cutte al forbindelse til omverdenen. Jeg vil allerhelst leve med de lokale, men denne fantastiske riad, som ligger ude i ørkenen, tilbyder stilhed, refleksion, meditation og lokal mad. Jeg har før boet i kloster og oplever en enorm fred ved at søge tilbage til enkelthed, som dog også kan være en udfordring – så man skal først tage afsted, når man har en lille smule overskud.

Læs mere på Kasbahbabourika.com.

cover.1619997808
8 / 8

Støt din lokale boghandler! Brøg litteraturbar er en af mine yndlingsbogbutikker i København – og ja, det er så nemt lige at købe en bog på nettet, men det slår bare ikke den personlige betjening. Man kan bestille alle bøger via deres Instagramprofil eller inde i butikken, og jeg elsker deres hyggelige café, hvor jeg ofte tager hen og får mig en kop te, mens jeg nyder en ny bog.

'Outline' af Rachel Cusk, cirka 199 kroner. Læs mere hos Boeglitteraturbar.dk.