© Wenn.com

10 ting, du ikke vidste om Victoria Beckham

Vi fejrer Victorias 10-års jubilæum som designer ved at hylde den 44-årige brites mere ukendte sider

Krystaller, kunstudstillinger og masser af selvironi. Selv om vi har kendt hende siden Spice Girls’ allerførste hit Wannabe i 1996, er der stadig ting ved Victoria Beckhams liv, der overrasker. I år fejrer hun 10-års jubilæum som designer – og vi har i den forbindelse valgt at hylde den 44-årige brites mere ukendte sider.

1. Hun smiler faktisk

Medierne skriver ofte, at der ikke findes billeder af en smilende Victoria Beckham. Men både fra tiden som Posh Spice og senere er der masser af store smil at finde hos designeren.
“Jeg plejede at smile meget på billeder. Jeg tror, jeg holdt op med det, da jeg gik ind i modebranchen. Jeg har skabt en persona. Og jeg siger ikke, at hun ikke er mig, men jeg vil ikke sige, at hun er hele mig – det er et skjold, jeg tager på,” har hun fortalt til magasinet Glamour.
På Victoriabeckham.com kan du for 950 kroner købe en T-shirt påtrykt ordene ‘Fashion stole my smile’ eller ‘It’s a dark but happy place’, så mon ikke hun i det mindste smiler på vej til banken?

© Wenn.com

2. Hun støtter udsatte kvinder

For et par år siden gik noget op for Victoria Beckham: At hun har en stemme, der kan hjælpe andre. I forbindelse med et samarbejde med amerikansk Vogue om kampagnen Born Free, hvis fælles mål med organisationen Mother2Mother er at forhindre, at mødre ikke smitter deres børn med hiv, besøgte Victoria Beckham Cape Town i Sydafrika – og det ændrede den måde, hun betragter sine mulig- heder for at hjælpe andre på.

“Det tog mig 40 år at forstå, at folk af en eller anden grund lytter til mig. Så jeg vil tale på vegne af de fantastiske kvinder og velgørenhedsorganisationer, der arbejder så hårdt i de lande. Jeg vil låne dem min stemme,” sagde hun i 2016 i forbindelse med, at hun blev udnævnt til UNAIDS goodwill ambassador for sin indsats for at skabe opmærksomhed omkring forskning i AIDS.

I årenes løb har Victoria Beckham også solgt ud af garderoben til fordel for velgørenhed. Senest blev hendes navyblå kjole fra eget mærke og Davids mørke Dior Homme-suit fra prins Harry og Meghan Markles bryllup bortauktioneret på Omaze.com. Pengene gik ubeskåret til We Love Manchester-fonden, der støtter ofrene for bombeangrebet i Manchester Arena i maj sidste år.

Victoria med hele Beckham-klanen (minus far Becks) på forsiden af oktoberudgaven af britisk Vogue i år.

3. Hun har altid krystaller på sig

Victoria Beckham designer stort set ikke et stykke tøj, uden at der er plads til lommer. Det skyldes, at hun nærer en stor kærlighed til energigivende krystaller, som hun altid har på sig. På hendes webshop finder du forskellige krystaller fra cirka 1.200 kroner – nogle i form af håndlavede smykker, andre som charms.

“Jeg håber, du vil elske dem, lige så meget som jeg gør, og at du vil nyde godt af deres helende kræfter,” skriver Victoria Beckham, der også guider dig til, hvilken sten du bør vælge – for eksempel anbefaler hun tigerøje som erstatning for kaffe.

4. Hun har en striks udlånsliste

Selv om Victorias mærke er en kæmpe forretning, er hun stadig involveret i selv minutiøse detaljer – for eksempel hvilke kendte der får lov til at låne tøj. Listen tæller blandt andre hendes veninder Eva Longoria og Katie Holmes og ikke mindst Meghan, hertuginde af Sussex, men udlånet foregår altid meget diskret. Knap så diskret var Victoria Beckham, da den amerikanske præsidentfrue Melania Trump sidste år rejste fra Det Hvide Hus til Puerto Rico iført en VB-turtleneck i uld: “Det er rigtigt, at den amerikanske førstedame bar en af mine designs forleden. Hun købte den i butikken,” sagde hun efterfølgende til britisk Vogue.

5. Hun kuraterer kunstudstillinger

Det var ikke et oplagt match, at Victoria Beckham skulle kuratere en udstilling med 16 portrætmalerier fra gamle mestre som Rubens og Cranach the Elder, for hun og David samler udelukkende på moderne kunst. Men i anledning af at malerierne skulle sælges hos det britiske auktionshus Sotheby’s, skulle de udstilles over sommeren 2018 – og valget faldt på Beckhams moderne butik i London.

“Efter et nyligt besøg på The Frick Collection i New York har jeg virkelig opdaget de gamle mestre. Projektet er en ret uventet ting for mig, men da jeg åbnede min butik, havde jeg en drøm om også at udstille andre menneskers kunst,” sagde Victoria, der løbende har brugt sin butik til at samarbejde med kunstnere som Martin Creed og Emily Young, ved ferniseringen.

6. Hun var tæt på at forlade Spice Girls

Graviditeten med deres søn Brooklyn var en enorm overraskelse for Victoria og David tilbage i 1999. Victoria har nemlig lidt af PCOS, og parret havde derfor regnet med, at det ville tage lang tid at blive gravid. Men det skete, mens hun var på turné med Spice Girls – og det betød, atVictoria var tæt på at smide plateauskoene i ringen:

“Vi var på turné i USA. Jeg var klædt i PVC-catsuit og paryk, og det var ubeskriveligt varmt. Og jeg havde den mest frygtelige kvalme. Det var skrækkeligt, absolut skrækkeligt. Jeg blev bare større og større og større – og jeg havde stadig det der plastik-catsuit på. Da jeg kom ned fra scenen, sagde jeg til vores tourmanager: ‘Jeg kan ikke mere. Hvad sker der, hvis jeg bare siger: ‘Jeg tager hjem – jeg orker ikke at gøre det her længere’?’ Svaret var: ‘Så lægger jeg sag an mod dig. På med dragten igen’.”

I forbindelse med sit 10-års jubilæum har Victoria Beckham genskabt sin ikoniske Marc Jacobs-kampagne fra 2008.

7. Hun er målrettet

Listen over kendte, hvis forsøg på at entrere modebranchen er gået knap så godt, er lang, men det er lykkedes Victoria Beckham. Hvor hendes første kollektion bestod af bare 10 kjoler, har hun i dag to linjer, sælger tasker og solbriller og har et samarbejde med Reebok.

“Jeg tror, at med mange berømtheder var det licensaftaler, hvor de satte deres navn på andre menneskers produkter. For mig har det altid handlet om mere end det. Jeg gav alt til det her brand – det var en ny karriere for mig. Jeg havde en vision, var meget fokuseret og omgav mig selv med de rette mennesker,” har hun fortalt til amerikansk Vogue.

8. Hun er sjov

Fra at joke om sin benskinne, da hun forstuvede en fod, til en instagrampost om, at hendes datter må have arvet sin evne til at lave fantasimad efter hende – selv om hendes lukkede ydre antyder det modsatte, har Victoria Beckham masser af selvironi.

“Folk er ofte overraskede over, at jeg har humoristisk sans, men jeg elsker at gøre grin med mig selv. For selv om jeg tager mit arbejde meget alvorligt, vil jeg altså også have det sjovt,” har hun sagt.

9. Hun designer briller til sig selv

I 2013 lancerede VB en kollektion af brillestel – og det var ikke helt tilfældigt. For på trods af at Victoria er en af de mest fotograferede kvinder i verden, er det ikke lykkedes nogen fotografer at få et billede af hende med briller på. Og det var der én særlig grund til:

“Jeg har selv brug for briller, men jeg har aldrig rigtig fundet et par, der klæder mig, eller som jeg virkelig godt kan lide. Jeg har altid været lidt for selvbevidst, så derfor har jeg besluttet mig for at designe dem selv. Nu kommer jeg til at bære min egne briller, og det bliver rart, at jeg for en gangs skyld kan se, hvor jeg går,” sagde hun med sin trademark-humor til WWD i forbindelse med lanceringen.

10. Hun er kvinden bag tidens mest eftertragtede kjole

Den timeglasformede kjole, ‘the wiggle dress’, Victoria Beckham lancerede sig selv som designer med i 2008, er i den grad blevet hendes skæbne. Ikke mindst fordi den klæder stort set alle kvinde- kroppe – uanset størrelse. Det har betydet, at de fleste highstreetmærker har lavet kjoler, der er inspireret af VB’s bestseller, og at hun selv hver sæson har mindst én kjole skåret over samme snit.