Har du sko, der knirker? Her er et simpelt trick, der let får dine knirkende sko til at stoppe med at larme.
© Anna Stokland

Dette simple tip får dine sko til at stoppe med at knirke

Har du sko, der knirker? Her er et effektivt og budgetvenligt trick, der får dine larmende og knirkende sko til at tie stille.

Knirkende sko

Det er ikke bare pinligt, men kan også være enormt forstyrrende for dine kolleger, når du trasker igennem kontoret i et par sko, der knirker højlydt. Heldigvis findes der et nemt trick, som kan afhjælpe støjproblemerne, så du igen kan hive dine yndlingssko frem fra skoskabet uden at være nervøs over, om knirkende lyde vil forfølge dig resten af dagen.

Sådan fikser du sko, der knirker

Der kan være flere forskellige grunde til, at dine sko knirker. Vi guider herunder til tre af de mest almindelige årsager til knirkende sko og giver dig løsningen på, hvordan du får fodtøjet til at tie stille. Har du prøvet alle løsningerne, og knirker dine sko stadig, kan der være tale om en fabriksfejl – og i det tilfælde bør du kontakte den butik, hvor du har købt skoene.

1. Materialerne gnider mod hinanden

Når sko knirker, kan det skyldes, at dele af skoen gnider mod hinanden. For at løse problemet med knirkende sko, kan du blandt andet bruge babypudder, da det kan afhjælpe lyden af gnidningerne. Pudderet skal drysses under skoens indersål, og i tilfælde af, at indersålen er limet fast, skal pudderet tilføjes langs kanten af den indvendige sål. Og voila – du skulle gerne stå tilbage med et par sko, der ikke knirker.

Håndplukket til dig

2. Skoene er våde

Dine knirkende sko kan også være forårsaget af, at dele af skoen er våde – dette gør sig ofte gældende ved løbe- og andre sportssko, som bliver brugt udendørs i al slags vejr. For at tørre dine knirkende sko, kan du med fordel bruge en hårtørrer – indstil den på høj hastighed og lav varme, så du ikke beskadiger skoene. Når du har tørret skoene godt igennem, burde de gerne være stoppet med at knirke.

3. Tag til skomageren

Nogle gange kan det være svært selv at finde løsningen på ens knirkende sko. I det tilfælde kan det være en god idé at tage til en skomager, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvorfor dine sko knirker, og få løst problemet, så du igen kan bruge dine favoritsko.