© Fashiontrend Magazine

Disse farver skal du have på og undgå til jobsamtalen

Et førstehåndsindtryk skabes på mindre end 30 sekunder, og her spiller farven på dit outfit en vigtig rolle. Vil du fremstå som organiseret, kreativ eller målrettet?

Du har styr på dit CV, og din ansøgning har givet pote – nu gælder det jobsamtalen og det store spørgsmål: Påklædning. Du vil helst ikke være overdressed, heller ikke for kedelig og slet ikke udfordrende. Men der er faktisk endnu en tanke, du bør gøre dig: Farve.

En undersøgelse har stillet rekrutteringskonsulenter og HR-professionelle på tværs af industrier et simpelt spørgsmål: Hvad er den bedste farve til jobsamtalen?

Se de forskellige signaler og vælg den rigtige farve til din kommende jobsamtale.

© Victor Jones

Blå er det ultimative sikre valg

Hvis du vil sende et signal om, at du er troværdig og pålidelig, skal du gå efter den blå farvepalet.

Vær dog opmærksom på, at dit navyblå-outfit ikke bliver for konservativt, hvis du er ude efter en af de mere kreative stillinger.

Undgå brun på brun

Brun har i sig selv ikke nogle negative konnotationer. Farven kan derimod få dig til at fremstå både rolig og pålidelig.

Desværre kan brun på brun gøre dig kedelig og gammeldags, så vælg dit brune outfits med omhu.

© fashiongonerogue.com

Rød er lig med power – men ikke på den gode måde

Du kan både fremstå frygtløs og selvsikker i rød, men farven kan samtidig sende et signal om, at du er dominerede eller endnu værre, oprørsk.

Generelt anbefales rød ikke til jobsamtalen, medmindre det er inden for salg eller jura, hvor den aggressive attitude kan være positiv.

Sort udtrykker lederegenskaber

Udover blå, er sort også en sikker vinder til jobsamtaler. Især udstråler et sort jakkesæt autoritet, og kan derfor fungere godt til en lederstilling.

© Fashiontrend Magazine

Grå – den undervurderede farve

Hvis du vil sende et signal om, at du både er logisk og analytisk stærk, så skal du satse på grå.

Tilføj eventuelt lidt personlighed ved hjælp af accessories, for eksempel et farverigt tørklæde eller en taske.

Med hvid er du organiseret og detaljeorienteret

Et hvidt suit sender måske et for stort statement, men en fin hvid blazer eller en klassisk hvid skjorte kan få dig til at fremstå upartisk og velorganiseret.

© Vogue

Vælg aldrig orange

Orange bliver associeret med ordet 'uprofessionel'. Gem helst den orange skjorte til weekenden, den udsender desværre ikke et passende signal til jobsamtalen.

Lilla og gul er gode til kreative jobs

Hvis du skal til en jobsamtale inden for det kreative felt, så vær ikke bange for at møde op i et farverigt outfit. Lilla sender et signal om, at du er kunstnerisk og unik, hvor gul både får dig til at fremstå optimistisk og kreativ.