DIY: Sådan laver du din egen it-T-shirt
© Instagram / @sezane

DIY: Sådan laver du den populære T-shirt

Vi guider dig til at lave din egen, personlige udgave af tidens hypede T-shirt for under 100 kroner

T-shirts med slogans dominerer tidens modebillede – i særdeleshed hvide T-shirts med rød skrift.

Du kan nemt lave dit eget unikke bud på tendensen, og det kommer ikke til at koste mere end 100 kroner.

Find et godt slogan, som skal pryde din T-shirt, og følg derefter denne guide.

Det skal du bruge:

Hvid T-shirt

Rød tekstilfarve

Svampe

Blyant

Pap eller hårdt karton

Hobbykniv

DIY: Sådan laver du din egen it-T-shirt

Tekstilmalingen kan købes i Panduro Hobby til 45 kroner.

1. Tegnetid

Først skal du vælge, hvad der skal stå på din T-shirt. Du kan med fordel åbne et dokument på din computerskærm og skrive din tekst. Her kan du vælge din skrifttype og vurdere størrelsen.

Når du har truffet dit valg, skal du til at tegne. Du tegner med en blyant eller kuglepen direkte på pap eller hårdt karton. Hvis du bruger pap, skal du sørge for at vælge noget pap, som ikke er dobbelt, da det er sværere at bruge senere i processen.

Det er en god idé at printe din tekst ud, så det er nemmere at tegne efter. Hvis du ikke kan lide at tegne i hånden, kan du eventuelt lægge et stykke bagepapir over din printede tekst og tegne ovenpå. Derefter lægges bagepapiret over pappet, hvor du igen tegner ovenpå og trykker hårdt med blyanten. På den måde får du et direkte aftryk af din skrift.

DIY: Sådan laver du din egen it-T-shirt

2. Cut it out

Nu skal du have din skrift skåret ud. Det er vigtigt, at du vælger en skarp kniv, så du undgår ujævne kanter. Det kan være en langvarig proces, som kræver finesse og tålmodighed for at få teksten til at stå flot.

Sørg for at lægge et stykke pap som underlag, så du ikke ødelægger bordpladen.

DIY: Sådan laver du din egen it-T-shirt

3. Den røde farve

Det er blevet tid til at tage den røde farve i brug. Du skal nu lægge din skabelon på T-shirten. Det er meget vigtigt, at du lægger et stykke pap eller papir ind i blusen, så du ikke også maler bagsiden af T-shirten.

Sørg for at lægge din skabelon nøjagtigt der, hvor du vil have teksten, og hold den helt stille. Få eventuelt hjælp til at holde skabelonen, mens du forsigtigt dubber malingen på med en svamp. Fjern herefter skabelonen.

Nu skal blusen tørre. Afhængig af, hvilken maling du køber, skal blusen stryges efterfølgende, så husk at læse instruktionerne på indpakningen.

T-shirten er nu klar til brug.

DIY: Sådan laver du din egen it-T-shirt

Hvis du mangler inspiration til, hvad du skal skrive, eller blot vil have et overblik over de tidens populære modeller, så kig på billederne herunder.

God arbejdslyst!