ryd ud i garderoben i 2018
© Anna Stokland

Drop disse 5 ting, og få en bedre garderobe i 2019

Rod og dårlig samvittighed hører fortiden til. Følg denne guide, og du vil hurtigt få en overskuelig garderobe

Kender du følelsen af aldrig at have noget tøj at tage på – selvom dit klædeskab er propfyldt?

Du kan ikke se skoven for bare træer, da du gemmer for mange ting, som du slet ikke bruger. Derfor skal der ryddes ud, og hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte, har vi fem gode forslag til dig her.

Udtrådte sneakers

Du har haft mange gode tider i disse sneakers – med streg under har. Nu ligger de udtrådte sneakers nemlig bagerst i skabet, og de få gange, du finder dem frem, ryger de hurtigt af igen, fordi de simpelthen ser for slidte ud. Derfor er det den første genstand, du bør skille dig af med, og har du flere udtrådte par, gælder samme regel for dem.

Alt, du ikke har haft på i 2 år

Hvis halvdelen af din garderobe består af tøj, du aldrig bruger, skal der ryddes ud. Det ubrugte tøj optager værdifuld plads, giver dårlig samvittighed og samler støv. Gå derfor skabet igennem, og lav en (ærlig) analyse af, hvilke stykker tøj du aldrig bruger. Hvis det er i god stand, kan du forsøge at sælge det eller give det videre til genbrug, så andre kan få glæde af det.

Psst ... Her er tricket, som gør det let at se, hvilke items du ikke bruger.

Gamle æsker

Inden i de fleste af os bor en stædig samler, som ikke vil give slip, hvorfor du også har svært ved at skille dig af med gamle æsker fra dine dyrere køb. Men har du ikke noget at putte i æskerne, eller er de så slidte, at de faktisk ikke er pæne længere, skal de altså ud. Og opbevarer du dine sko i maste papkasser stablet ovenpå hinanden, bliver dine sko heller ikke beskyttet ordentligt. Derfor bør du droppe de slidte æsker, og i stedet investere i en skohylde eller klare plastæsker, som også gør det lettere at overskue, hvor mange sko du faktisk har.

Impulskøb

Er du kommet til at lade dig rive med af en kortvarig trend, som har efterladt dig med nogle impulskøb, som du aldrig bruger, skal de ud. Der er ingen grund til at beholde de ærgerlige køb, og jo før du skiller dig af med dem, jo før bliver der plads til noget nyt.

Overhullet denim

Denim, som er overbleget eller fyldt med huller, er kun sjovt i noge få måneder, hvorefter det igen føles håbløst umoderne. Har du et par jeans liggende, hvis eneste funktion er at gøre det mere besværligt at nå ind til dine gode jeans, bør du skille dig af med dem. Vi kan næsten love, at du ikke kommer til at savne den overbehandlede denimkatastrofe, når først den er ude af dit liv.