Endelig: Her er verdens første mandlige plus size-model

Nu er det mændenes tur til at få flere kropstyper repræsenteret i modebranchen

Der sker ting og sager i modebranchen disse dage, og en af de mere interessante debatter er den om kropsidealerne.

Senest har modeller som Ashley Graham sat barren højt, da hun med sine flotte kurver prydede forsiden af magasinet Sports Illustrated i februar i år – som den første nogensinde. Dette fik mange til at klappe i hænderne og smile over det noget mere alsidige modelbillede.

Derudover er mange flere gode tiltag taget, heriblandt da selvsamme magasin íkke blot benyttede en plus-size model, men ligeledes brød alderstendensen i modebranchen ved at sætte den 56-årige Nicola Griffin i en kampagne inde i magasinet.

Der er altså mange gode initiativer derude, men hvad med de kære mænd? Skal ikke også de have mulighed for at se mere diversitet i fremstillingen af den mandlige krop?

Det tyder på, at modelbureauet IMG ville svare ja til dette spørgsmål. De har nemlig valgt at satse på noget nyt: mandlige plus size-modeller.

Psst … Har du set, at der nu også kan købes Barbie-dukker med forskellige kropstyper?

Det første spadestik for mænd

Det ikoniske bureau, som også står bag Ashley Graham, er tydeligvis ikke bleg for at tage kampen op. Dette beviser de ved at tage første spadestik for et mere alsidigt kropsideal for mænd også, med lanceringen af deres nye afdeling, Brawn.

IMG's nye afdeling skal bestå af smukke mænd, som er både større og højere end de modeller, der ellers bruges i dag, og modelbureauet har valgt multikunstneren Zack Miko, som den første af slagsen.

IMG Models' direktør, Ivan Bart, har fortalt Wwd.com, at det nye initiativ handler om at have et positivt syn på kroppen, og at det er netop denne besked, de ønsker at give med Brawn.

Ivan Bart fortæller yderligere: “Den kropspositive besked og størrelsesdiversitet er relevant og noget som fortsat er på alles læber. Vi er nødt til at udvide denne debat for mænd."

Derudover er håbet, at de kan give modebevidste mænd i store størrelser mulighed for at shoppe på lige fod med alle andre, ved at få modeindustrien til at producere tøj i større størrelser.

Direktøren taler nemlig af erfaring, og fortæller om sine egne problemer med at finde tøj der passer, når han er ude at shoppe. Han fortæller, hvordan det føles, når man ikke betragter sig selv som overvægtigt, men alligevel ofte oplever at der ikke findes tøj i sin størrelse.

Inititiativet ser ud til at give pote, og den amerikanske kæde, Target, har allerde valgt at benytte Zack Miko som deres første mandlige plus size-model.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!