© Fka Twigs // Soleima // Stella McCartney og Isabel Marant i København

Juni måneds bedste events

Costume-redaktionen og musikskribent Cille Veje guider dig til juni måneds bedste events, som blandt andet byder på gratis koncerter og lagersalg

Kalenderen siger 1. juni, og det er tid til at lave den månedlige liste over de mange koncerter, musikoplevelser og kulturelle events, vi gerne vil opleve denne måned.

Juni måned byder på udendørskoncerter og fester en masse, så det er bare på med en ekstra sweater om aftenen og ud og nyde den skønne musik, der præsenteres i vores mange fine, danske byer.

2.-3. JUNI: HOFMANN COPENHAGEN FLYTTE- OG SAMPLE SALE
Hofmann Copenhagen er flyttet, og derfor holder de lagersalg, hvor du vil kunne shoppe unikke præver og varer fra tidligere sæsoner med med til 80 % rabat.

Tirsdag 2. juni klokken 12-19 og onsdag 3. juni klokken 12-18 på Mikkel Bryggersgade 1 (i baggården), 1460 København K. De tager imod både dankort og kontanter.

3.-7. JUNI: DISTORTION
Denne uge er en af de vigtigste uger for mange unge københavnere, for det er tid til Distortion, der onsdag hersker på Nørrebro, torsdag på Vesterbro og fredag samt weekenden holder til på Refshaleøen.

Vi kunne skrive en roman om de mange gode events og fester, som Distortion byder på, men i stedet vil vi opfordre dig til at gå på opdagelse i deres spændende musik- og kulturprogram her: Cphdistortion.dk.

4. OG 6. JUNI: SHOES ON SALE
Shoes on Sale inviterer til Danmarks største skolagersalg med brands som Marc by Marc Jacobs, Notabene og Billi Bi. Shop amok i sko torsdag 4. juni klokken 11-19 og lørdag 6. juni kl 11-17, Rosengården 12, 1174 København K.

5. JUNI TIL 7. JULI: MODEFOTOGRAFEN UDSTILLER
Henrik Bülow har i mere end 20 år fotograferet nogle af de største modeller i hele verden samt for internationale brands og magasiner, herunder Costume. Nu udstiller han et nyt projekt, kaldet Above, der har været undervejs i fem år – besøg det på Galleri Benoni, store Kongensgade 40 st., 1264 København K.

4.-6. JUNI: SAMSØE&SAMSØE CHILL OUT
I maj måned inviterede Samsøe&Samsøe til chill out med barbecue, kolde øl og musik i udvalgte butikker i København, Århus og Aalborg, og i den første uge i juni går turen til butikken i Kongensgade i Esbjerg (klokken 15-18) og Vestergade i Odense (klokken 14-17).

12. JUNI: UDSALG I CHRISTIAN LOUBOUTIN Fredag 12. juni klokken 10 starter udsalget i Christian Louboutin, hvor både sko og tasker bliver sat ned med hele 40 %. Udsalget finder sted i butikken på Grønnegade 6 i København K.

12.-14. JUNI: UDSALG I KØBENHAVNS MEST EKSKLUSIVE BUTIKKER Fredag 12. juni klokken 10 starter udsalget i nogle af Københavns mest eksklusive butikker, hvor du kan spare minimum 30 %:

Stella McCartney, Ny Østergade 7
Marc by Marc Jacobs, Christian Ix's Gade 3
Isabel Marant, Ny Østergade 3
Gucci, Østergade 46
Mulberry, Østergade 13
Burberry, Østergade 21-13

Søndag 14. juni følger Illum trop og sparker udsalget igang i følgende eksklusive butikker:

Saint Laurent, Illum
Balenciaga, Illum
Mulberry, Illum
Burberry, Illum

13. JUNI: UDSALG HOS NORMANN COPENHAGEN Lørdag 13. juni klokken 10 kan du shoppe Normann Copenhagen med 50 % rabat i butikken på Østerbrogade 70. Der vil være alt fra møbler og belysning til accessories og mode til ham, hende og børn.

23. MAJ-31. AUGUST: RUINART CHAMPAGNEBAR PÅ KOKKEDAL SLOT COPENHAGEN
Kokkedal Slot Copenhagen har åbnet en ny champagnebar dedikeret til verdens ældste champagnehus, Ruinart. Her bydes der på eksklusive champagner, delikate kanapéer og en særlig champagnemenu. Champagnebaren har åben hver dag fra klokken 12 og serverer, udover champagne, kaviar, delikate kanapéer og skønne sommerretter fra slotskøkkenet.

Læs mere på Kokkedalslotcopenhagen.dk.

FREDAGSROCK I TIVOLI
Dette år er Tivoli klar med et virkelig interessant Fredagsrock-program, hvor de hver fredag præsenterer en række spændende artister såsom Marie Key, Jessie, Mads Langer, Barbara Moleko, Belle & Sebastian og mange flere.

Vi kan klart anbefale dig at anskaffe et årskort, som gælder til både hyggelige gåture i parken og de dejlige koncerter på plænen.

Se programmet på Fredagsrock.dk.

4.-14. JUNI: COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL 2015
Det er tid til årets Copenhagen Photo Festival, og der vil være mulighed for at opleve fotografi og udstillinger rundt omkring i hele København. Udover at udstille på blandt andet gallerier og museer, så vil Copenhagen Foto Festival også være i byrummet – kig blandt andet forbi Enghave Plads, Nørrebro Station og Rådhuspladsen for udstillinger under navnet CPF – Moving Images.

Se hele programmet på Copenhagenphotofestival.com

12.-14. JUNI: NORTHSIDE FESTIVAL
En af de festivaler, der virkelig har gjort sig bemærket de sidste par år, er Northside Festival i Århus. Programmet er ikke udsolgt endnu, så skynd dig at få fat i en billet. Dette år har du mulighed for at opleve Alt-J, Fka Twigs, Mø, S!vas, The Black Keys og mange flere.

Se hele programmet på Northside.dk.

15. JUNI: THI THAO LAGERSALG Mandag 15. juni kan man gøre et lækkert sommerkup, når det danske brand Thi Thao inviterer til lagersalg med op til 70 % på deres SS15-kollektion.

Lagersalget foregår i en hyggelig atmosfære på Gammel Kongevej 123 1. tv., 1850 Frederiksberg C i tidsrummet klokken 16-20, og der vil være både bobler og godt til ganen.

15.-29. JUNI: MAC COSMETICS INSTANT ARTISTRY EVENT I KØBENHAVN I juni 2015 afholder Mac Cosmetics den første Instant Artistry Event I nordisk historie, hvor der vil være mulighed for at udforske Mac Instant Artistry videoer på iPads, og samtidig få en personlig makeupguide af en professionel makeupartist.

Fra onsdag til fredag vil Søren Hedegaard gæste Mac instant artistry eventen og fra scenen dele ud af sine mange års erfaringer inden for makeupbranchen i tidsrummet klokken 13 til 18.

Eventen finder sted på Københavns Hovedbanegård 'under uret' mandag-fredag klokken 8 til 20 og lørdag klokken 8 til 16.

  **21. JUNI: GRATIS KONCERTER PÅ CHRISTIANIA – THE WHITE ALBUM OG STINE BRAMSEN** Smukke Christiania er i sig selv en unik oplevelse på en dejlig solskinssøndag, men især 21. juni er det værd at slå en tur forbi staden. Her spiller The White Album og Stine Bramsen nemlig to gratis koncerter på Nemoland, og du kan få en fin søndag i selskab med en af Danmarks bedste popstemmer og de tre skæggede herrer med dybe tekster i rygsækken.

20. JUNI: BLOGGER-LOPPEMARKED PÅ HOTEL AVENUE I fællesskab med Avenue Hotel afholder Starklint Pr sit årlige BloggerLoppis, hvor bloggere inden for kategorierne mode og mommy/kids vil sælge ud af gemmerne, herunder: Emiliblog, Delance Fashion, Soul Sisters Cph, Irina the Diva, Lortemor og mange flere.

Der er goodiebags til de 50 første gæster, når dørene slåes op klokken 12.Fra klokken 17-21 vil der være lounge med DJ og drinks. Se mere her.

MÅNEDENS NYE TALENT: SOLEIMA
Hver måned slutter vi vores eventguide af med at give dig vores bud på, hvem vi ser som månedens talent – en spændende kunstner, som vi tror på har en interessant karriere foran sig, og som er aktuel med ny, lækker lyd.

For nylig sprang der en ny, fin musikperle frem på internethimlen. Hendes artistnavn er Soleima, og bag sig har hun en fortid i bandet Flødeklinikken, men nu er Sarah Mariegaard klar med sit soloprojekt, som trækker på både pop, r'n'b og hiphop.

Senest har hun spillet en fin koncert på Spot Festival og præsenteret os for My Boi, som man ikke kan undgå at nynne med på.

Soleima udkommer med en ep til efteråret, men indtil da kan du nyde Soleimas fine stemme i My Boi: