Maj måneds bedste events

Costumes musikskribent Cille Veje og redaktionen guider dig til maj måneds bedste events, som blandt andet byder på Spot Festival og lækre lagersalg

Kalenderen siger maj, og det er blevet forår. Det er ensbetydende med en masse spændende musikalske udgivelser og festivaler en masse. Her på Costume.dk guider vi dig til nogle af de bedste musikalske maj-perler, lagersalg og aktiviteter.

30. APRIL – 3. MAJ: SPOT FESTIVAL Den kommende weekend hopper vi til Spot Festival, hvor vi skal høre cremen af den danske undergrund. Vi glæder os især til at kickstarte festivalen torsdag aften med label night hos Nelson Cans nye pladeselskab, Like a can og Beans. Derudover skal vi høre nye navne som den elektroniske perle O/RIOH, opleve koncert med Anya og feste til Av Av Av.

Læs mere her.

2., 3., MAJ: DESIGNMARKED PÅ ISRAELS PLADS Københavns største plads bliver tæt pakket under design- og kunstmarkedet den første weekend i maj. Designerspace indviede den nye Israels Plads sidste år med et velbesøgt marked med 24 stande. Nu slår op mod hundrede danske og udenlandske kunstnere og designere stande op, og de sælger alt fra tøj, smykker og keramik til illustrationer og kunsthåndværk.

Læs mere her.

7., 8., 9. MAJ: SS15 SKOLAGERSALG
Shoes On Sale har fyldt op med helt nyt SS15 restpartier fra Københavns fedeste skobutikker. Der er rabatter på helt op til 75%, som både kan betales kontant og på mobilepay.

Det hele finder sted på Rosengården12, 1174 København kl. 11.00 - 19.00 (lørdag til 17.00).

8. MAJ: SEASONAL SAMPLE SALE HOS AGENCY V
Agency V holder sample sale i deres showroom på Lille Strandstræde 14D, 1.sal, 1254 København K klokken 10.00-18.00. Der vil være kollektionsprøver fra blandt andre Monki, Weekday, Belsac og Stadiums SS15-kollektioner samt ældre kollektioner, som sælges med op til 80 %.

9. MAJ: LAGERSALG HOS HENNY AND MY

Henny and Mys eget taskebrand, MyMy Copenhagen, afholder lagersalg 9. maj klokken 10.00-14.00 på Snaregade 10b, baggården, 1205 København K. Der vil være mulighed for at købe blandt andet skuldertasker og rygsække med op til 70 % rabat, og der vil være goodiebags til de første 25.

9. MAJ: FRIBYTTERDRØMME RELEASEFEST, KØBENHAVN
Her hos Costume er vi vilde med ny musik og et af de album, vi har glædet os mest til at høre, er den nye udgivelse Labyrintens farver fra de psykadeliske drenge fra Fribytterdrømme. 9. maj inviterer de til releasefest på Stengade i København, hvor der er gulddamer en masse, koncert med drengene og De Høje Hæle og Lorenzo Woodrose vender plader.

Læs mere her.

9., 10. MAJ: UDSALGSDAGE HOS PAUSTIAN I KØBENHAVN OG ÅRHUS Designermøbler, lamper, tæpper, accessories og meget mere sælges med op til 80% rabat. Der er morgenbrød og kaffe til de første 200 gæster om lørdagen, og du kan betale med kontant og kreditkort.

I København: Kalkbrænderiløbskaj 2, 2100 København Ø.
I Århus: Skovvejen 2, 8000 Århus C.

Læs mere her.

10. MAJ: MORS DAG 10. maj fejrer vi, at mor er den bedste, og derfor udlodder vi 1.000 kroner til Frederiksberg Centret. Deltag i konkurrencen allerede nu, om lækre gaver til din mor.

10. MAJ: FLAGSTANGEN LOPPEMARKED, ÅRHUS:
Søndag er som regel ensbetydende med hygge, gåture og kaffe to go. Er du i smilets by 10. maj foreslår vi, at du slår et smut omkring Mølleparken, hvor der endnu engang er Flagstangen loppemarked. Et fantastisk marked, der har budt på mange gode fund. Så er det tid til at finde nyt sommertøj eller gode lp'er er det værd at kigge et smut forbi.

Læs mere her.

11., 12., 13. MAJ: JUST FEMALE SAMPLE SALE Just Female afholder SS15 sample sale i Rosengården 12, 1174 København K i samarbejde med Notabene. Det vil være muligt både at betale med kort og kontanter.

15., 16., 17 MAJ: SAMSØE&SAMSØE SAMPLE SALE Samsøe&Samsøe holder sample sale på Remisen, Blegdamsvej 132, 2100 København. De tager både kontanter, alle slags kort og mobilepay!

16. MAJ: 50'ER-FEST HOS VEGA, KØBENHAVN Er du til udklædningsfester, Las Vegas-vibe og Great Gatsby er denne aften helt sikkert noget for dig. Vega gentager successen og inviterer til stor 50'er fest i hele huset. Så frem med udklædningstøjet og glæd dig til en aften med The Tittler Girls, orkestret The Extravaganzas, The Ragtop Trio, Burlesque Hypnotique-show, barbershop-kvartetten Svigermors Drøm og mange flere festlige indslag.

Læs mere her.

18. TIL 23. MAJ: H&M GO GREEN ÅRHUS
I uge 21 sætter H&M-butikkerne i Århus fokus på genbrug og genanvendelse af tøj. Du kender sikkert allerede H&M's Garment Collecting, hvor du får en rabatkupon på 15 % på en valgfri vare for hver pose tøj du afleverer, men i denne uge dobler H&M op: For hver pose tøj, du afleverer i en butik i Århus, får du to rabatkuponer à 15 % – det gælder alt slags tøj, boligtekstiler, alle mærker, kvaliteter og stand.

22. MAJ TIL 6. JUNI: SAMSØE&SAMSØE CHILL OUT Samsøe&Samsøe inviterer til barbecue, kolde øl, musik og chill i deres butik i Pilestræde i København fredag 22. maj klokken 17-20, torsdag 28. maj klokken 16-19 i deres butik i Købmagergade og lørdag 30. maj klokken 14-17 i deres butik i Studiestræde.

Eventet holdes også i udvalgte butikker i Århus (28. maj), Aalborg (29. maj), Esbjerg (4. maj) og Odense (6. juni).

23. MAJ: BØRNEFESTIBAL
Musik er for alle aldre og flere Costume læsere har sikkert børn. Derfor har vi nappet denne fantastiske, gratis koncert med i vores guide, for Kalle B, manden bag Stella Polaris, har skabt et nyt fantastisk børnetiltag. 23. maj inviterer han til Børnefestibal i Østre Anlæg, København, hvor dig og dine unger – eller andre barnlige sjæle – kan opleve Pippelipop Showet, Kaya, Djämes Braun, Kathrine Bille, Mek Peks Åh Abe Show, Anna Spejlæg og mange flere, der vil spille koncert.

Læs mere her.

28., 29., 30 MAJ: LAGERSALG HOS ADAX
Adax holder lagersalg, hvor de sælger ud af kollektionsprøver og udgåede modeller – og der er nye varer hver dag. Hop for Vestre Hedevej 18, 4000 Roskilde og shop din Adax-taske til gode priser. De tager både imod kontanter og dankort.

29. MAJ TIL 30. MAJ: WACKERHAUS KOLLEKTIONSSALG Til kollektionssalg hos Wackerhaus vil der være store rabatter at hente på samples og varer fra tidligere kollektioner. Det hele foregår på Kong Oscars Gade 1, København Ø fredag 29. maj klokken 12-17 og lørdag 30. maj klokken 10-14. Du kan betale både med dankort og kontanter.

Læs mereher.

30. MAJ 10.00 - 14.00: KOKOON/LABEL NO. 2-LAGERSALG Shop Kokoon og Label no. 2 til gode priser, når de to brands holder lagersalg. Du finder de gode tilbud på Svaneholmsvej 7, 1905 Frederiksberg C. Husk kontanter, da det er eneste betalingsmulighed.

MÅNEDENS NYE TALENT, BYE BARAT: Hver måned vil vi slutte vores guide med at give dig vores bud på, hvem vi ser som Månedens talent. Det er en spændende kunster, som vi tror på har en interessant karriere foran sig og er aktuel med ny lækker lyd.

Denne måned har vi sat vores spotlampe på den spændende sangerinde Bye Barat, der byder på sprøde hip hop-beats, som afrundes af en djævelsk synthesizer og Nathalias melodiske voka. Hun har tidligere opvarmet for Seinabo Sey og er del af dette års Karrierekanon og den kommende weekend spiller hun til dette års Spot festival. 15 Maj er hun klar med hendes nye single Soundtrack som vi glæder os til at lytte nærmere til.

Læs mereher.