November måneds bedste events

Costume.dk guider dig til alt det, november har at byde på: Lækker musik, spændende events og de bedste lagersalg, du ikke må gå glip af

Kalenderen siger november, og det er højsæson for indendørsaktiviteter. Om en måned står den på julefrokoster en masse, men inden da har vi lige et smækfuldt musikprogram, som vi skal nå igennem.

Landet boomer med skønne musikaktiviteter – koncerter, releasefester og udstillinger, så det er bare med at komme ud og forkæle dig selv.

MUSIK

Keep Camping releasefest, 7. november kl. 20.00, Atlas, Aarhus: For præcis et år siden vandt ‘Keep Camping’ KarriereKanonen. I dag er de allerede klar med en EP under navnet Be There, der med en ekspressiv energi og alternativ poppet lyd, sætter fokus på den dybere filosofi i livet.

Be There kredser om komplekset, om hvordan man finder sin plads i livet, og faktisk accepterer, at livet i sig selv er meningen. Den kommende lørdag inviterer drengene til releasefest på Atlas i Århus, så kig forbi til energisk livekoncert og en god fest.

Læs mere her.

Vega Debut, 11. november, Vega, København: Vega har løbende kørt koncertkonceptet Vega Debut, som ikke er et koncept, der leverer faste koncerter, men hele tiden er på udsigt efter spændende talenter. Gennem tiden har Vega Debut præsenteret navne som Anya, Restinbeats, Whyte og mange flere.

Efter at have været rundt i det danske upcoming festivalland har Vega håndplukket tre nye acts, som de spår en ny karriere: Soho Rezanejad, Shadow Age og Eif. Du kan opleve de nye stjernefrø på Ideal Bar d. 11. november.

Læs mere her.

Shaka Loveless, 12. november, Skråen, Aalborg: Efter en travl og pakket sommer er en af Danmarks største musikdarlings, Shaka Loveless, klar med et nyt album, Til Vi Ligger, som følges op med en eksklusiv efterårsturné, der starter lørdag d. 14. november i Aalborg.

Så er du til numre som Tomgang, Ikke Mere Tid og Helt Fin Dag, vil vi klart anbefale dig en aften i selskab med en af Danmarks mest charmerende musikere. Som en ekstra note kan vi fortælle, at de talentfulde gutter fra Moses: Andreas, er med som support.

Læs mere her.

Panamah, 26. november, Posten, Odense: Ovenpå storhits som Dj Blues, Børn Af Natten og Små Stød, samt et væld af udsolgte koncerter, er Panamah nu tilbage med singlen, Lever Vildt og fire eksklusive koncerter rundt i Danmark, der starter d. 26. november i Odense.

Panamah har taget en dyb indåndning efter albummet En Varm Nats Kølige Luft fra 2013, og de efterfølgende travle år, og er nu tilbage med ny inspiration. Skal du opleve det talentfulde trekløver har du nu en unik mulighed for at høre dem på deres minitour rundt i landet.

Læs mere her.

MÅNEDENS NYE TALENT, YouYouYou: Efter et år i hi fra scenelysets skær er YouYouYou nu stærkt tilbage med et medrivende album, der med en lyrisk tyngde og lyden af futurisk elektronisk pop, beskriver en rejse om kærlighed, frihed og kunstig intelligens.

Trekløveret fra YouYouYou har brugt det sidste år i studiet, sammen med producer, Brian Batz, og er nu klar til at præsentere albummet A.I. (Artificial Intelligence). Titlen repræsenterer de tematikker, vi møder på vores menneskelige rejse. Fra kærlighed og religion til teknologi og kunstig intelligens.

Albummet udkom d. 2. november, og fejres lørdag d. 7. november på Kødbyens nye underjordiske bar med koncert og drinks en masse. Vi glæder os til at høre albummet på repeat!

Læs mere her og her.

KULTUR

Uro, fra nu til 15. November, Galleri Alice, Jægersborggade, København: Har du en ledig dag en af de kommende uger, anbefaler vi, at du tager cyklen til Jægersborggade på Nørrebro, griber en god kaffe fra Coffee Collective, og hopper over på den anden siden til Galleri Alice.

Her har de talentfulde kuratorer, Helene Gamst og Iben Carstensen, sat den fine udstilling, Uro, op. Den byder på dansk/færøske Goodiepal, danske Ea Borre og russiske Dmitry Morozov, også kendt som ::vtol::, der udstiller deres tekniske og æstetiske installationer.

De tre kunstnere arbejder i krydsfeltet mellem videnskab, kunst og musik, og har lavet en række fine installationer såsom papirorgler og lydmaskiner. Noget for en vaskeægte æstetisk musiknørd.

Udstilling med Yayoi Kusama på Louisiana, 17. september til 24. januar:
Til efteråret viser Louisianas sydfløj en udstilling med den japanske samtidskunstner, Yayoi Kusama. Kunstneren har blandt andet arbejdet sammen med Louis Vuitton, hvor hendes karakteristiske prikker prydede en kollektion.

Udstillingen folder hele kunstnerens livsværk ud: Fra hendes banebrydende malerier og skulpturer fra 1960'erne – til nyere og kendte installationer som lysrummet med prikker.

Desuden inddrager udstillingen, som den første, et tilbageblik på Kusamas interesse for mode og design.

Luksus-design-bazar, 8. november: En flok fashionable kvinder har ryddet ud i gardaroben og sælger ud af deres lækre tøj, sko og accessories i skønne omgivelser i Travbanens festlokaler.

Nyd en økologisk koldpresset juice, kaffe og lækre snacks og sandwich, og shop løs i luksus-design-bazaren, der tager imod kontanter og Mobilepay.

Det hele foregår på Traverbanevej 10, 2920 Charlottenlund fra 10.00-16.00, og det er gratis at deltage.

Icons, The Photogallery udstilling, 13. til 22. november: The Photogallery afholder en ti dages eksklusiv pop up-udstilling kaldet Icons med værker fra ikoniske fotografer som blandt andre Terry O'Neill, Albert Watson og Rodney Smith. Terry O'Neills fotografier har blandt andet været bragt i Vogue, Rolling Stone og Vanity Fair.

Udstillingen foregår i &tradition's showroom på Papirøen, Trangravsvej 24, 1436 København og har åbent mandag til fredag fra klokken 15.00-19.00 og lørdag og søndag fra 12.00-16.00.

Julemarked, 13. november til 23. december: Kom i den rette julestemning, når Designerspace indtager Israels Plads i København med årets julemarked.

Hver uge byder på nye spændende varer, og der vil være design og kunst i alle prisklasser, som designerne og kunstnerne selv står i boderne og sælger.

Markedet har åbent klokken 12.00-20.00 i hverdagene og 10.00-18.00 i weekenderne. Der tages både imod kontanter og Mobilepay.

Læs mere om julemarkedet her.

Mød blomsterartist Nicolai Bergman i Illum, 13. og 14. november: Blomsterartist Nicolai Bergman har til dagligt base i Tokyo, men du kan nu møde ham i Illum d. 13. og 14. november og se den eksklusive blomsterudstilling på den nye 2. etage.

Nicolai Bergman har skabt sig et internationalt navn med sine moderne blomsterdekorationer, og har blandt andet samarbejdet med Christian Louboutin, Louis Vuitton, Lanvin og Vogue Japan.

Officiel åbning af julevinduerne i Illum, 14. november: 14. november løftes sløret endelig for Illums julevinduer. Gennem årene har Illum stået bag nogle af de mest ikoniske og gennemførte julevinduer i København, og i år er der skruet ekstra op for ambitionerne.

Læg vejen forbi Østergade 52, 1001 København K klokken 17.30, og forbered dig på en overraskelse.

Juleværksted på Øregaard Museum, 26. november:

På torsdag den 26. november kl. 19-21 afholder Øregaard Museum et hyggeligt juleværksted, hvor prisvindende designer Sarah Becker, vil hjælpe både voksne og store børn med at fatte saks, lim, nål og tråd, og kreere personligt og unikt julepynt, lige til at hænge op derhjemme.

I samme anledning kan man få et kig på museets smukke havestue, som Sarah Becker i år har udsmykket, imens man kommer rigtigt i julestemning.

Adressen er Ørehøj Allé 2, 2900 Hellerup, og tilmelding skal gøres på oremus@gentofte.dk. Det koster 100 kr. at deltage og prisen er inklusiv materialer og et glas glögg.

Finderskeepers julemarked, 21. til 22. november og 27. til 29. november:

Finderskeepers sparker julen i gang med to hyggelige julemarkeder med nogle af Danmarks dygtigste upcoming designere og iværksættere. Markederne vil foregå henholdvis på Godsbanen i Århus og, for sidste gang nogensinde, i TAP1 i København.

Køb billet til julemarkedet i København her og til Århus her.

Designskolen Koldings Julebazar, 28. til 29. november: I weekenden 28. til 29. november åbner dørene for Designskolen Koldings traditionelle julebazar, hvor de studerende sælger ud af deres eget design.

Der er mulighed for at købe tasker, smykker, plakater, tøj og genbrugsstande, når dørene på Ågade 10, 6000 Kolding åbner fra klokken 10.00-16.00 begge dage.

Det koster 20 kroner i entré, og overskuddet går til en fond, der blandt andet støtter mindre bemidlede studerende.

Julemarked på Vesterbro fra d. 28. og 29. november

Designerspace afholder hyggeligt julemarked i den gamle pumpestation ved Dybbølsbro-station, hvor du kan gå på opdagelse blandt upcoming designere og kunstnere, og finde den perfekte julegave, eller give dig selv en smule forkælelse.

Julemarkedet finder sted alle weekender fra den 28. og 29. november, til den 19. og 20. december, mellem klokken 10 og 18, på Ingerslevsgade 103.

LAGERSALG

Stella McCartney, Månestråle, Marc by Marc Jacobs og Marc Jacobs lagersalg, 29. oktober til 1. november: Det her lagersalg må du ikke gå glip af. Kom og gør et kup i Kastrup Lufthavn, ved parkeringen P12, Petersdalvej 13, 1. sal, 2770 Kastrup (5-10 minutters gang fra metrostationen i terminal 3). Der vil blive taget imod både dankort og kontanter.

Notabene lagersalg, 5. til 6. november: 5. og 6. november inviterer Notabene til eksklusivt mid season sale på lageret i Rosengården 12, 1174 København K.

Begge dage kan du fra 11.00-19.00 shoppe restpartier og kollektionsprøver fra AW15-kollektionen – der kan betales med kontant eller Mobilepay.

Bramhagen Showroom lagesalg, 4. til 6. november og 9. til 10. november: Shop løs blandt mærker som J Brand, Current/Elliott, Equipment, James Perse, Mother, Enza Costa og Norma Kamali, når Bramhagen Showroom inviterer til fem dages design-lagersalg for kvinder og mænd.

Det foregår på Dampfærgevej 2A, Parkhus 11, stuen, 2100 København Ø, hvor der onsdag og torsdag er åben fra 8.00-19.00, fredag 9.00-16.00 og mandag og tirsdag fra 9.00-18.00.

Der tages imod Dankort og kontanter.

Eksklusiv juleshopping 23. og 24. november

Kom med til et eksklusivt shoppe-event hvor du kan spare op til 75 % på styles fra Zarah Voigt, Maria Sander, Maikel Tawadros, Nicholas Nybro, Barbara I Gongini, David Andersen, ChangGoto og Cederholm.

Eventet løber af stablen den 23. og 24. november, begge dage klokken 10-18, på Store Kannike Stræde 19, 1169 København.

Der vil blive serveret drikkevarer, som du kan nyde imens du opfrisker garderoben.

Der kan betales med både kontanter og Mobilepay.

Black Friday lagersalg, 27. november

Fredag den 27. november fra klokken 11-19, afholder Notabene et overdådigt lagersalg, hvor du kan shoppe de smukkeste sko til rigtige gode priser.

Alle sko vil koste max 499 kroner, så der er masser af penge at spare.

Adressen er Kronprinsensgade 10, København K. Husk kontanter!