© Eif / Samsøe & Samsøe / Louisiana

September måneds bedste events

Costume-redaktionen og musikskribent Cille Veje guider til de bedste oplevelser og lagersalg, september har at byde på

MUSIK September måned står for døren og det betyder, at festivalsæsonen er slut og de danske spillesteder vågner op igen. Her på Costume.dk har vi været på jagt i kalenderne hos de danske koncertsteder og giver jer her de bedste musikanbefalinger, for der findes ikke noget bedre end en koncertaften med tøserne og efterfølgende dans i byen.

Vild Smiths Danmarkstourné: 2. september kickstarter den festglade drengerøvs-raptrio Vild Smith deres tour med en koncert på Headquarters i Århus. Gruppen består af de tre unge herrer, Vild Ting, Vild Son og HvidMayn, og drengene rider på en bølge af vanvittig, dansk lyrik om blottede følelser og vild ungdom, der har skabt et uregerligt image for trioen om berygtet vildhed og fest.

Deres andet album, Straight Fire, er netop landet på gaden, som traditionen tro allerede er godt på vej opad hitlisterne. Det skyldes specielt deres nyeste single, Klogere Nu, som du kan opleve, når de hele september er på tour i det danske land.

Læs mere på Facebook her.

Underland, 3. til 5. september: Som en del af Århus Festige præsenteres konceptet Underland, der består af tre lokale musikfestivaler, som i løbet af tre aftener afholder koncerter med kunstnere, der repræsenterer deres profil.

De deltagende festivaler er Flux Festival, Newbees Festival og Danmarks Grimmeste Festival, der tilsammen synliggør den alternative og nyskabende festivalscene, der stortrives i Århus.

Se det fulde program her.

Imagine, Lennon teaterkoncert, Aarhus, 28. august til 3. oktober: Århus Teater har sat den helt fantastiske teaterkoncert Imagine op, der byder på Lennons sangskatte fortolket af nogle af Danmarks dygtigste sangere.

Over John Lennons musikunivers har Århus Teater og Aveny-T skabt en forestilling, der favner hans musik, budskaber og drømme, hvor godt 30 af musikerens sange indgår.

Bestil billetter her.

Saint Cava koncert, Ideal Bar, 10. september: Her på Costume.dk præsenterer vi hver måned nye danske musikere, og et af de navne, vi især har forelsket os i er Saint Cava, som vi nød på dette års Roskilde Festival og Trailerpark Festival. Gik du glip af disse koncerter, kan du høre dem på Ideal Bar 10. september, når de spiller en ud af få efterårsjobs.

Læs mere her.

MÅNEDENS NYE TALENT, EIF: Ud af petroleumlampens skær træder Eif med et nyt bud på nordisk R&B. Bag projektet står den ambitiøse sangerinde og sangskriver Ann-Sofie Rokbøl, som udfordrer de kunstneriske rammer for den gængse pop og R&B-scene. Dette sker gennem personlige og ærlige tekster, der skildrer følelseslivet hos en ung kvinde, både når det handler om break-ups og de helt store drømme.

Eif skiller sig ud på den danske musikscene med visionen om at sammenflette musik og visuel kunst. Hun eksperimenter med og udfordrer koncertformatet ved at implementere visuelle kunstformer som performance art, dans, lyskunst og design, og live leverer Eif en stærk, musikalsk performance med sit liveband.

Eifs netop udkomne debut EP Teal bringer ny, ambitiøs pop til det danske musiklandskab, og vi er faldet pladask for hendes på én gang stærke og skrøbelige vokal.

Musikken kan høres på de fleste streamingtjenester og købes på iTunes. Læs mere om Eif på Facebook her og på hendes hjemmeside her.

KULTUR

Udstilling med Yayoi Kusama på Louisiana, 17. september til 24. januar: Til efteråret viser Louisianas sydfløj en udstilling med den japanske samtidskunstner Yayoi Kusama. Kunstneren har blandt andet arbejdet sammen med Louis Vuitton, hvor hendes karakteristiske prikker prydede en kollektion.

Udstillingen folder helde kunstnerens livsværk ud, fra hendes banebrydende malerier og skulpturer fra 1960'erne til nyere og kendte installationer som lysrummet med prikker. Desuden inddrager udstillingen som den første et tilbageblik på Kusamas interesse for mode og design.

Samsøe & Samsøe butiksåbning, 4. september: I starten af måneden slår Samsøe & Samsøe dørene op til en ny butik i smilets by. Det bliver fejret med et brag af et åbningsarrangement, hvor det danske mærke inviterer til drinks og burgers i den nye butik på på Søndergade 56, 8000 Aarhus C.

Sørg for at komme tidligt, der er nemlig en goodiebag til de 100 første.

Kaibosh pop up-shop, 27. juli til 6. september:
Kaibosh har lavet en pop up-shop i Illums Bolighus, hvor professionelle optikere og repræsentanter fra brandet præsenterer de nyeste Kaibosh-briller.

Frem til 6. september kan du få foretaget en gratis synsprøve og modtage råd og vejledning.

Bestil tid til gratis synsprøve her.

Georg Jensen Damask pop up–udstilling, 17. september til 16. oktober: Samværket er navnet på en ny udstilling, der er opstået i et samarbejde mellem Georg Jensen Damask og designer Cecilie Elisabeth Rudolph. Her vil du kunne opleve designerens kreative fortolkninger af Georg Jensens klassikere blandet med historier fra de danske hjem. Udstillingen slår dørene op på Gammel Kongevej 103 og har åbent alle ugens dage fra klokken 11–18.

Lancering af Georgia May Jaggers kollektion for Mulberry, 19. september: Modellen Georgia May Jagger har designet en jakke for Mulberry, og det bliver fejret med musik, mad og drikke i modehusets butik på Østergade 13 i København fra klokken 12-17, hvor der desuden vil være særlige totebags til købende kunder.

Yves Saint Laurent på auktion, 23. september: En lille ekslusiv samling af skitser, collager, signerede bøger, fotografier og smykker af den legendariske franske modeskaber Yves Saint Laurent kommer på auktion i København. Det sker hos auktionshuset Bruun Rasmussen, der har adresse på Bredgade 33, 1260 København K. fra klokken 14.

66°North butiksåbning, 25. september:
Det islandske brand 66°North åbner deres anden butik i København i slutningen af måneden.

Den nye butik ligger i Østergade 6, 1100 København K, hvor de tyske stjernearktiekter, Gonzales Haase, der tidligere har tegnet butikker for blandt andre Weekday og Acne Studio, har dekoreret den nye smukke 66°North-butik.

LAGERSALG OG LOPPEMARKEDER

Pumpehusets loppemarked i Byhaven, 30. august: Pumpehuset inviterer til sommerens sidste loppemarked i Københavns hyggeligste byhave. Find det hele til det halve, og du kan få udskiftet din garderobe, opfrisket pladesamlingen eller nyde en lækker økologisk koldskål til bløde elektroniske toner.

Begivenheden finder sted søndag den 30. august kl.10.00-16.00 i Pumphusets Byhave, og der er gratis entré. Læs mere her.

Wackerhaus flyttesalg, 2. til 4. september: Det danske mærke har fået nye lokaler, og derfor skal der sælges ud af samples, kollektionsprøver, udgåede styles og showpieces. Wackerhaus' flyttesalg foregår tirsdag og onsdag fra klokken 11-18 og fredag klokken 11-15 på Kong Oscars Gade 1, 2100 København Ø.

The Last Consipracy sample sale, 31. august til 2. september:
Der er masser af procenter at spare, når det danske mærke inviterer til lagersal i baggården på Adelgade 17, 1304 København K.

Her vil du kunne shoppe samples, accessories og sæsonvarer til både kvinder og herrer – og de tager også imod Dankort.

Designerspace design- og kunstmarked, 5. til 6. september: Designspace indtager endnu engang hjertet af København, når Israels Plads fyldes med musik, kunst og design. Lokale restauratører vil sørger for maden og her vil være mulighed forat erhverve sit et unikt værk til en god pris.

Secondhand fashion bazar og show, København, 5. september: 50 udvalgte danske bloggere sælger ud af deres garderober, når der er arrangeret secondhand fashion bazar på pladsen udenfor Dome of Visions fra klokken 10-16.

Vær med til at hylde slow-fashion til tonerne af live jazz og lidt lækkert økologisk at spise, og læs mere om det gratis event her.

Klokken 18-22 sidder dommerpanelet bestående af blandt andre Eva Kruse, Emil Thorup og Christian Stadil klar, når 20 danske designere giver deres bud på bæredygtig mode til Copenhagen Secondhand Fashion Show.

Eksklusivt skolagersalg, 10. til 12. september: Luxury Fashion Outlet inviterer til sæsonpremiere på eksklusivt skolagersalg på Rosengården 12, 1174 København K, hvor du kan købe nye luksuriøse styles fra blandt andet Billi Bi, Notabene og Alexander Wang.

Skolagersalget foregår torsdag og fredag fra klokken 11-19 og lørdag fra klokken 11-17 – og de tager imod kontanter og Mobilepay.

MyMy Copenhagen lagersalg, 12. september: Det københavnske taskebrand slår dørene op til et lagersalg i hjertet af hovedstaden.

Det sker i baggården i Snaregade 10B, 1205 København, fra klokken 12-14, hvor du kan spare op til 80 procent på mærkets modeller.

Baum und Pferdgarten lagersalg, 12. til 14. september: Shop løs blandt smukke print og feminine designs, når Baum und Pferdgarten inviterer til lagersalg med masser af tøj til billige penge.

Lagersalget har åbent 12. september fra klokken 9-15, 13. september fra 10-14 samt 14. september fra 16-20 og finder sted på adressen Naverland 22, 2600 Glostrup. Du kan betale med Dankort og kontanter.

Munthe lagersalg, 22. september til 6. oktober: Det bohemeinspirerede brand med Naja Munthe i front inviterer til lagersalg i både København, Århus og Aalborg.

Her vil være op til 85 procent rabat og de tager både imod Dankort og kontanter.

Læs mere om lagersalget i København på Facebook her, Århus her og Aalborg her.

Won Hundred lagersalg, 1. til 4. oktober: Der fyldes op med nye varer hver dag, og du kan spare op til 80 procent på tidligere kollektioner og kollektionsprøver til mænd og kvinder, når Won Hundred inviterer til lagersalg.

Det sker i Nørrebrohallen, Nørrebrogade 20, 2200 København N, hvor der torsdag og fredag er åbent 10-20, lørdag 10-17 og søndag 11-14.

Læs mere om lagersalget her.

Luksus tøjbazar, 20. september: Stylister, bloggere, designere og andre fashionistaer sælger ud af deres garderober på SOHO Kontorhotel fra klokken 11–16. Der er fri entré og hotellet kan findes på Flæsketorvet 68, 1711 København V.

Finderskeepers designmarked, 26. til 27. september: Køb lækker street food, kaffe, te og drinks til spændende toner fra de dygtige dj's, når Finderskeepers vender tilbage til Tap1 på Ny Carlsberg Vej 91, 1799 København V den sidste weekend i september.

Der er fokus på madiværksætteri, når det succesfulde designmarked åbner dørene fra 11-17 lørdag og søndag.

Køb din billet her og læs mere om eventet her.

Hugo Boss kollektionssalg, 30. september til 1. oktober: Det er tid til det årlige Hugo Boss kollektionssalg, hvor du kan shoppe løs blandt masser af varer og samples fra SS- og AW-kollektionen blandt hugo, Boss, Boss Orange og Boss Green – både til kvinder og mænd.

Det hele løber af stablen onsdag 30. september og torsdag 1. oktober, begge dage klokken 10-20 på Marketenderiet, Gammel Køge Landevej 22, Valby.

Hofmann Copenhagen lagersalg, 30. september til 2. oktober: Du kan spare op til 80 % på unikke prøver og varer fra tidligere sæsoner i størrelserne 34-42, når Hofmann Copenhagen holder lagersalg.

Det sker på Mikkel Bryggers Gade 1, 1460 København K, når der onsdag er åbent 12-19 og 12-18 torsdag og fredag.

Hofmann Copenhagen tager både imod kontanter og kreditkort.

Agency V sample sale, 2. oktober: PR-bureauet Agency V præsenterer mærker som Monki, Weekday og Stadium og du kan spare op til 80 procent på mærkernes kollektioner. Medbring kontanter og mød op på Lille Strandstræde 14D, 1. sal, 1254 København K. mellem 10–19.

Maria Black lagersalg, 1. til 3. oktober:
Spar 50-80 % hos Maria Black, der sælger ud af kollektionsprøver og udvalgte lagervarer på Lille Strandstræde 14D, 1254 København K.

Torsdag er der åbent fra 15-19, fredag 14-19 og lørdag 11-16 – der tages imod Dankort og kontanter.