© Anna Stokland

Få råd til julegaverne (sælg garderoben)

Er du heller ikke den bedste til at spare op? Så kan vi glæde dig med, at du her får glimrende tips til, hvordan du hurtigt kan få råd til julegaverne: Sælg ud af klassiske items og få råd til de fineste julegaver.

Hvor hurtigt skal det gå? Det kan være afgørende for dit valg af salgsmetode - her får du en håndfuld vores, og andre eksperters, bedste råd til hvordan og hvilke sager, der kan skaffe dig hurtige penge i (julegave)kassen.

Den hurtigeste:

Sæt dit tøj til salg på Trendsales app'en. Her kan du beholde de fleste af pengene selv, og du har selv dialog med køber. Det er nemt at sælge både high-end og high-street brands - men det kan være en smule svært at sælge high end brands på denne platform, hvis ikke du har kvitteringen. Brands som Ganni, Saks Potts og Stine Goya sælger utrolig godt - især hvis du har styles, som ikke længere er i produktion.

Den mellem hurtige:

Aflever dit tøj i en fysisk genbrugs/second hand butik. Butikken tager en procentdel af salgsprisen,
det kan variere fra butik til butik og også afhænge af, hvilket item, du sætter til salg. Typisk er det omkring 50% af salgsprisen, du får med hjem. Har du ikke længere kvitteringen på dit high end køb, kan det være en fordel af sælge gennem en fysisk butik.

Her har vi spurgt ejeren af butikken Sara Samucha fra butikken lula2handluxury i København hvilke items og brands, der sælger hurtigst.

"Det hele handler i grunden om udbud og efterspørgsel, da high end brands svinger i popularitet. Dog er der nogle items, der altid vil være eftertragtede , som f .eks Chanel, Goyard og Louis Vuitton. Sidstnævnte har eksempelvis oplevet en renæssance fordi at synligt logo igen er blevet populært.

Moden er cyklisk, og mange af de items der var populære for 20 år siden, oplever højst sandsynligt at få en revival. Derfor er det ofte en god ide - også i forhold til en potentiel salgspris - hvis du beholder nogle af dine ældre tasker. De er muligvis ikke i høj kurs nu, men de bliver de højst sandsynligt igen, hvis du bare er tålmodig nok.

I Lula er der altid gode salg i accessories og tasker. Da folk ofte shopper efter sæson, er det mest fordelagtigt at sælge sin pelsjakke om vinteren, og vente med at sælge sin strandkjole om sommeren."

Hvis du har god tid...

...og måske allerede nu tænker på budgettet til næste års julegaver (!) er den franske hjemmeside og app Vestiaire Collective, et godt bud. Platformene og kundegrupperne er internationale, og her kan du snildt komme med af med mere 'sjældne' items og få en god pris for dem.

Salgsprocessen tager længere - og nogle gange laaaannnggg tid - fordi de fleste solgte varer først skal sendes til Vestiaire, hvis eksperter så tjekker varens ægthed, og derefter sendes videre til køber. Først herefter modtager du salgsprisen - Vestiaire modregner omkring 30% af salgsprisen.