Få styr på garderoben med 3 simple spørgsmål

Det er tid til forårsrengøring – også i din garderobe. Stil dig selv disse tre spørgsmål, og slip smertefrit gennem garderobeoprydningen

Forårsrengøring i garderoben © Clueless
1 / 4

Det kan virke som en uoverskuelig opgave at kaste sig ud i en oprydning af klædeskabet. Hvad skal du beholde? Hvad skal smides ud? Hvad skal doneres eller sælges?

Heldigvis findes der tre essentielle spørgsmål, som du kan stille dig selv for at lette processen, undgå krisen, og tage de bedste beslutninger.

Få venindernes hjælp til om du skal smide ud eller beholde © Sex And The City
2 / 4

1. Har du haft det på inden for det sidste år?

Hvis det er meget længe siden, at du sidst har haft noget på, er der formentlig en grund til det. Måske er det for stort, for småt eller har en dårlig pasform.

Der er ingen grund til at gemme tøj, som du ikke føler dig tilpas i, så det skal direkte i 'nej'-bunken.

Et velorganiseret skab gør dig glad © 13 Snart 30
3 / 4

2. Har det sentimental værdi?

Det kan være svært at skille sig af med ting, der har en særlig betydning. Jakken fra da farmor var ung, kjolen du bar på første date med din kæreste, eller skoene, der gav dig selvtillid til jobsamtalen.

Det er naturligvis helt okay at beholde gode minder – men spørg dig selv, om selve mindet ikke er nok.

Sælg det tøj, du ikke længere bruger © Girls
4 / 4

3. Er det tidløst?

Noget tøj er en investering. En læderjakke, en trenchcoat og en hvid skjorte er alle items, der aldrig går af mode. Behold klassikerne, og overvej i stedet, om sidste års crop top eller flænsede jeans skal følge dig i den nye sæson.

Husk, at der er mange bæredygtige måder at skille sig af med brugt tøj. Du kan aflevere det i en tøj-container, i genbrugsbutikker, sælge det online eller bytte det væk til noget nyt.