forårsmode 2022 inspiration
© Anna Stokland

Forårsmode og sommermode: Her er sæsonens største trends og tendenser

Denim, oversized blazere, frynser, blonder, print, jakkesæt og 2000'er-inspirerede looks. Vi giver dig her et samlet overblik over de største tendenser blandt forårsmoden og sommermoden i 2022.

Fra denim og vilde farver til korte mini-nederdele og 2000'er-vibes. Forårets og sommerens største tendenser byder på lidt af hvert. Uanset om du er til et ook med denim, chunky sko og oversized silhuetter, eller du er mere til et fint og feminint look med blonder, sløjfer og smukke print, vil der helt sikkert være nogle tendenser efter din smag blandt forårsmoden og sommermoden i 2022.

Mens moden de seneste år har været præget af en nedtonet, casual og afslappet linje, byder denne sæson på det stik modsatte. Der er alle gode grunde til at hoppe i opsigtsvækkende og farverige outfits, der skriger efter fest og glade dage.

Herunder guider vi dig til 12 af sæsonens største tendenser.

Denim: Musthave-materialet fra top til tå

Denim, denim og atter denim. Det seje materiale kan spottes blandt de største tendenser sæson efter sæson, og dette år er ingen undtagelse. I sæsonens store denimtendens kan du næsten ikke bruge nok denim – og har du mod på det, kan du derfor med fordel gå efter et denim-på-denim-look. Style eksempelvis et par af sæsonens jeans med en denimjakke eller en denimskjorte, eller hop i en af sæsonens mange fine denimkjoler.

Cropped: Med kig til bar mave og bare ben

Kort, men godt. Med sommer og forår følger ofte outfits bare ben – og denne sæson også gerne med bar mave. En af foråret og sommerens helt store tendenser er nemlig både toppe og nederdele, som er blevet cropped og dermed har en ultrakort længde a la 2000'erne. Vælg en cropped top, og style den med et af sæsonens seje suits for et både sofitistikeret og sommerligt look, eller find dit gamle miniskirt, som Miu Miu i den grad har bragt tilbage på dagsordenen, frem fra gemmerne.

Y2K: 2000'erne er tilbage

Lavtaljede jeans, solbriller med farvede glas og croppede mavetoppe. Vi kan ikke benægte det længere: Forårets og sommerens mode byder på 2000'er-nostalgi for fuld udblæsning. Y2K-stilen har for alvor har fået en renæssance og er allerede uundgåelig i gadebilledet og på de sociale medier. Kig på ikoniske kvinder fra tiden som Britney Spears, Christina Aguilera og Paris Hilton, der alle mestrede stilen til perfektion.

Oversized: Forårsmodens og sommermodens uundgåelige items

Behageligt og cool – på en og samme tid. Synes du også, det lyder tiltalende, vil sæsonens oversized tendens nok falde i din smag. Du har sikkert allerede bemærket, at den oversized blazer, de løse jeans og XL-solbrillerne længe har været repræsenteret i gadebilledet, og sæsonens gode nyhed er, at dette ikke lige foreløbig vender. Med det oversized fit er der altså garanti for et outfit, som ikke strammer nogen steder, og som er perfekt til et behageligt hverdagslook, men også nemt kan piftes op til fest med et par af sæsonens højhælede sko.

Der er alle gode grunde til at finde din indre farveelskende hippe frem denne sæson. En af forårets og sommerens mest iøjnefaldende tendenser byder nemlig på farverige print i bedste 1970'er-stil – lige fra de psykedeliske og hallucinerende print til fine blomsterprint og striber på alle leder og kanter. Gå hellere end gerne all in med print fra top til tå, og tør du blande flere forskellige print, skal du ikke tøve et sekund med at gøre det.

Chunky: Lad ikke dine sko gå ubemærket hen

Som det også har været tilfældet de seneste par sæsoner, præger de chunky såler også denne sæsons skomode. Og det er vi nok flere, som er glade for: De populære sko med chunky såler er både behagelige og cool, og så har de fundet vej til manges garderober i løbet af de seneste par år – og derfor har du måske også allerede et par liggende i skoskabet. Skoene med chunky såler er et oplagt bud på et par sko, der er seje til hverdag, men også egner sig perfekt til en tur i byen. Er du på udkig efter et par sandaler til foråret og sommeren, er de chunky sandaler et godt valg.

Feminint: Blonder, pufærmer og ballerinaer

Der er skruet op for de feminine detaljer i en lang række af forårets og sommerens kollektioner, hvor den prangende og romantiske renæssancestil møder et mere moderne, nutidigt og kvindeligt udtryk. Stenbesatte jeans, sløjfer på tøjet, yndige ballerinaer, florlet, gennemsigtigt meshstof og volumniøse pufærmer er blot nogle af de feminine referencer, som designerne har givet sig i kast med.

Suits: Outfittet, der redder tøjkrisen

'Power suitet' og matchende sæt generelt kommer denne sæson i flere forskellige udgaver – lige fra det klassiske med blazer og habitjakke eller nederdel til den tætsiddende heldragt. Ikke nok med, at et matchende sæt giver dig et elegant look, så kan det også afværge selv de værste tøjkriser: Sættet serverer nemlig dit outfit på et sølvfad.

Farver: Alt det bedste fra farveskalaen

Vi har for længst vinket farvel til efterårets og vinterens mørke farveskala og budt forårets og sommerens optimistiske, iøjnefaldende og sprudlende farver velkommen. Der er tale om fuchsia, skriggul, orange, lys grøn og pink – så der er garanti for, at forårsmoden og sommermoden ikke kommer til at gå ubemærket hen. Hop gerne i et fuldt farverigt outfit, eller start alternativt blot med en top i en vild farve, og tilsæt så en mere afdæmpet underdel, hvis du ønsker et mere nedtonet look.

Detaljer: Blonder, frynser og draperinger

Foråret og sommeren kommer med gode nyheder til de pyntesyge. Der er nemlig pynt for fuld udblæsning på såvel tøj som accessories i sæsonens SS22-kollektioner. Pynten, der går igen på catwalken, tæller alt lige fra gennemsigtige blonder og elegante draperinger til skinnende pailletter og vilde frynser – enten i bedste cowboy-stil eller i form af feminine, perlebesatte frynser. Gå enten fuldt med på tendensen med et top-til-tå blondelook eller en frynsebesat kjole, eller brug alternativt et par klassiske habitbukser med en frynset top eller draperet overdel.

Très chic: Klassisk stil med attitude

Drøm dig væk til en fortovscafé i hjertet af Paris ved at lade dig inspirere af den klassiske stil, der møder dig i storbyens gadebillede. Hop i et par vidde jeans med høj talje, en cardigan og en stribet t-shirt, og tilsæt så et perlearmbånd og et par fine ballerinaer, et voilà: Det vil næsten føles som om, at du er landet midt i den franske hovedstad.

Monokromt: Den sikre vinder

Selvom der er farver på programmet denne sæson, kommer vi ikke uden om, at den sort-hvide garderobe altid er en sikker og elegant vinder. Er du ikke til at iklæde dig regnbuen fra top til tå, er de monokrone looks med sort-hvide kontraster heldigvis også repræsenteret blandt sæsonens mode. Tilsæt accessories i form af en hvid perlekæde, et par stribede strømper eller et par smukke højhælede sko.