Kjole i design der klæder figuren
© Anna Stokland

Her er kjolen, som klæder alle

Der er ikke tilfældigt, at designerne gang på gang lader deres kjoler inspirere af dette klædelige snit

Hvis du nogensinde har stået med en opgivende følelse inde i prøverummet, fordi du ikke kunne finde en klædelig kjole, bør du læse med her.

Der findes nemlig et snit, som klæder alle, og heldigvis bliver genopfundet af diverse modehuse fra tid til anden. Kjolen sætter fokus på den smalleste del af kroppen, falder flatterende over hofter og mave, og benene forlænges, når du vælger den korte version.

Psst ... Genialt trick fjerner smerten ved at gå i høje hæle

Her er tale om en kjole med det berømte A-snit. Silhuetten så dagens lys i 1955, da Christian Dior designede en kjole ved navn A-line, som senere skulle gå over i historien og blive et designideal, som stadig inspirerer modehusene i dag.

A-snittet klæder stort set alle figurer, fordi det både vil give former til dig, som gerne vil have en mere feminin silhuet, og samtidig skaber illusionen af en smallere figur, hvor kroppens bredeste dele gemmes væk.

kort sort kjole
© Anna Stokland

Ligeledes passer A-snittet både til høje og lave kvinder. Hvis du ikke har så lange ben, bør du gå efter en kort version, og omvendt kan du vælge en mellemlang model, hvis du er meget høj.

Nederdel i a-snit fra Dior
© Anna Stokland

Vælg den rette model

A-snittet bruges typisk til en kort eller mellemlang nederdel, som kan sættes sammen med en hvid T-shirt for et mere afslappet look. Ligeledes kan du også vælge en hel kjole i det flotte snit, og jo længere underdelen er, desto større indtryk vil den gøre.

Lang kjole fra dior
© Anna Stokland