© SMYKBAR

Her kan du selv lave sommerens fineste perlesmykker

Perlesmykker i alverdens farver er sommerens store hit. Find de kreative evner frem og lav selv dine egne personlige smykker på caféen Smykbar.

Sommerferien er i fuld gang, og derfor er der masser af tid til at være kreativ.

Du har nok lagt mærke til de forskellige farverige perlesmykker, som alle går rundt med for tiden: Både armbånd, halskæder og ankelkæder i alle regnbuens farver bliver flittigt flashet i både gadebilledet og på Instagram. Denne sommer har vi set adskillige fortolkninger af perlekæden, som blandt andre Anni Lu har været frontløber for.

Selvom de fine perlesmykker ser utroligt pæne (og måske lidt komplicerede) ud, så behøver det ikke at være særligt svært at lave dem selv. Et nyt koncept på Frederiksberg kaldet Smykbar gør det let at lave DIY-perlesmykker og giver desuden mulighed for at kombinere de kreative timer med et hyggeligt cafébesøg.

Vi har været forbi caféen på Gammel Kongevej 152A og taget en snak med Noah Middelboe, som sammen med sin mor, Nina Middelboe, har startet Smykbar.

"Jeg har altid elsket at lave smykker og være kreativ. Som barn lavede jeg smykker og solgte dem nede på havnen ved vores sommerhus for at tjene penge til min første telefon."

"En aften sad jeg med min familie på vores altan og lavede perlearmbånd. Så tænkte jeg på, hvorfor man ikke har et caféformat, hvor man kunne være kreativ og samles om noget. Min mor syntes, at det lød som en rigtig god idé, og vi sad oppe og talte om det hele natten. Vi kunne næsten ikke få os selv til at gå i seng, fordi den nye idé var så spændende," fortæller Noah Middelboe om de første tanker bag Smykbar.

Efterfølgende indkøbte Noah en masse perler og begyndte at produktudvikle og videreudvikle konceptet. I oktober sidste år åbnede Smykbar, og caféen byder i dag besøgende indenfor for at bruge et par kreative timer i godt selskab i caféens hyggelige og intime rammer, der tydeligt afspejler Noah Middelboes egen passion for at skabe personlige smykker.

"Jeg har altid elsket at lave smykker og være kreativ. Som barn lavede jeg smykker og solgte dem nede på havnen ved vores sommerhus for at tjene penge til min første telefon," siger han.

Håndplukket til dig

Når du skal lave et smykke hos Smykbar, kan du vælge imellem at lave et armbånd, et par øreringe, en ankelkæde eller en halskæde til priser fra 149 kroner. Derefter udvælger du de perler, du gerne vil pynte smykket med. Du får udleveret alle de materialer, som skal bruges til at lave smykket, og der er mange forskellige farver af perler at vælge imellem – og hvis du er i tvivl om noget, vil Smykbars team hjælpe dig på vej.

Guiden ovenover viser, hvilke redskaber du skal bruge, og hvilken teknik der er bedst til at få det pæneste resultat. Du får udleveret guiden og en QR-kode til en kort videoguide, når du ankommer i caféen.

Du kan finde inspiration til dine smykker på Smykbars Instagram og booke en tid til dit besøg her eller blot komme forbi caféen, når det passer dig.

Hvis du gerne vil give dig i kast med at lave smykker derhjemme og måske allerede har perler og snor liggende, kan du også blot lade dig inspirere af Smykbars guide og kreationer.