© Fashion Gone Rogue

Highstreet er ikke et helt tilfældigt navn

Topshop, H&M, Zara, Asos – listen over highstreetbrands er lang. Men ved du, hvorfor det hedder highstreet?

Vi elsker highstreetbrands. Priserne ligger ofte indenfor vores shoppebudget, butikkerne er lettilgængelige og udvalget er altid med på de nyeste tendenser.

Der er ingen tvivl om, at vi shopper highstreet, når kjolen skal koste under 500 kr eller strikken til sensommeren gerne må ramme en overkommelig pris.

Men hvorfor hedder det egentlig highstreet og ikke lowstreet – eller måske budgetstreet?

Fashion on High Street

Englænderne bruger termen High Street, på nogenlunde samme måde, som amerikanerne bruger Main Street. I England har man i mange år brugt udtrykket High Street om den primære shoppegade, og i dag beskriver dette navn også de gader, som indeholder butikker, der imødekommer den gennemsnitslige kundes behov.

Highstreettøj kan sagtens være lavet med meget høje standarder og af gode kvalitetsmaterialer, men da det bliver produceret i så store mængder, bliver det samtidig mindre eksklusivt og herved budgetvenligt – hvilket vi bestemt ikke har noget imod.

For mange er ordet highstreet nok det mest udbredte, når det gælder budgetvenlige alternativer, men både ordet mainstreet fashion og det franske udtryk Prêt-à-porter, dækker faktisk over det samme.