© Sex and the City

Hvad tager man på, når man skal 'i byen' i 2019?

I starten af 00’erne parrede vi en lille top med lavtaljede jeans, når kalenderen sagde bytur. Her får du vores bud på nutidens festlook

60’erne havde miniskørtet, 80’erne havde cocktailkjolen og 00’erne den lille festtop kombineret med lavtaljede jeans. Dette var hvert årtis sikre valg til byturen, men hvordan ser det ud i dag?

Vi tager temperaturen på festlige outfits anno 2019, og giver vores bud på de look, der vil overtage nutidens dansegulv.

Minimalistisk festtop

Selvom der står fest i kalenderen, må looket gerne være simpelt. I år får den hvide tanktop en renæssance til både hverdag og fest, hvor de modige bærer den uden en bh under. Sæt tanktoppen sammen med alt fra nederdele til shorts og jeans, og du er klar til en varm sommeraften.

Investér i:

Denne tendens kræver blot en tanktop, som kan findes i stort set alle hightstreetbutikker, og kun fantasien sætter grænser for, hvad den skal matches med.

Technofarver

Neonfarverne har haft en fremtrædende plads i modebilledet siden slutningen af sidste år, og den selvlysende grønne er fortsat et hit i festgarderoben. Rihanna er et af de stilikoner, som har omfavnet neontendensen i år, og følger du sangerindens eksempel, vil du med sikkerhed lyse op i nattelivet.

Investér i:

Et item i neon, som du kombinerer med mere nedtonede nuancer. Hvis du er modig, går du efter en tætsiddende kjole i neongrøn – så er du også garanteret at blive festens midtpunkt.

Forførende cocktailkjoler

Cocktailkjolen er tilbage, hvilket ikke mindst skyldes det hypede danske mærke Rotate Birger Christensen. Du skal ikke være bange for at gå efter voluminøse silhuetter og opsigtvækkende detaljer som pufærmer – cocktailkjolen må nemlig gerne råbe højt.

Investér i:

En kort cocktailkjole med store ærmer a la 80'ernes pompøse skrud. Vælg en kjole i en opsigtsvækkende farve, eller gå efter klassisk sort, som altid er et festligt hit.

Festlig ferie

En af sommerens største fest-tendenser har hentet inspiration fra solferiens afslappede stil, og kunne snildt bæres på Cannes' luksuriøse strande, men bestemt også i det danske natteliv.
Lad ferien influere din feststil i form af små kjoler, løse toppe i hør, og top af med smykker med muslingeskaller, koraller eller turkiser.

Investér i:

Gå efter items, som minder dig om en lækker ferie ved stranden, og vælg gerne design, der viser masser af hud, så looket bliver endnu mere sensuelt og festligt.

Gymnastikpige

Badedragter, leggings og stramme heldragter. De farverige lycra-items plejer at være forbeholdt springgymnasternes garderobe, men er takket være mærker som Saks Potts eller Marine Serre blevet festtøj. Blandt andre har Beyoncé valgt at indtage nattelivet i lycra fra top til tå.

Investér i:

Er du modig, kan du klæde dig i printet lycra fra top til tå, og ellers kan du vælge en top, som kombineres med jeans eller en løs nederdel.

Stramme cykelshorts

De sporty og stramme shorts bliver et stort hit under sommerens lune nætter. Bær det stramme shorts med en blazer eller oversize skjorte for et stilsikkert greb på trenden, som set på blandt andre Pernille Teisbæk.

Investér i:

Et par korte eller knælange cykelshorts, og bestem selv om de skal være sorte orange eller neongrønne.