Store solbriller og en taske over skulderen. Modellerne på Dsquareds catwalk lignede nogen, der var på arbejde i modebranchen - hvad de sådan set også var.

Hvordan får jeg et job i modebranchen?

Det er godt at have kendskab til modehuse og fine butikker, hvis du ønsker et job i modebranchen

Hej Miss Costume

Jeg er meget interesseret i mode, og det har altid været min drøm at komme til at arbejde med det. Helst i forhold til styling og rigtig gerne på et magasin som Costume, hvor jeg kunne hjælpe med at skrive ting til magasiner og hente/finde tøj, der skal fotograferes. Har du nogle råd til en eventuel uddannelse? Og hvad skal der til for at man kan søge som modeassistent hos Costume?

Bedste hilsner Ditte

Hej Ditte

Tak for din mail. Hvis du vil arbejde på et modemagasin som Costume, er det en god ide først at finde ud af, hvad du helst vil beskæftige dig med - om du helst vil skrive om mode, eller du er mere interesseret i at style og vælge det tøj, der skal i magasinet. Hvis du gerne vil skrive, er det oplagt at søge ind på en journalistisk uddannelse. Hvis du er optaget af styling-delen, kan du eventuelt søge et job som modeassistent. Her kræver det, at du har kendskab til danske og internationale modehuse og mærker, og hvilke butikker der forhandler fine sager. Med modeassistent-jobbet får du kendskab til branchen - og det kan åbne døre til pr-bureauer for mode, modelbureauer og freelance styling-opgaver.

Med venlig hilsen Miss Costume

Se flere svar fra Miss Costume her.

Stil dit spørgsmål til miss@costume.dk