Interview med Boyy

De har netop åbnet butik i København, og deres pelsede loafers er overalt i gadebilledet. Vi har mødt de to designere bag Boyy til en snak

Det amerikanske brand Boyy er på alles læber lige nu, og Costume.dk har mødt duoen bag, Jesse og Wannasiri, til en snak om København, og om at bygge et succesfuldt brand op på baggrund af én enkelt lønseddel.

HVORFOR ÅBNER I EN SHOP I DANMARK? HVAD ER SÅ SPECIELT VED DANMARK? Jesse: "Siden 2010 har vi haft en lille, men ret konsistent, fan-base her i Danmark, som vi hele tiden har haft et øje på, og da vi besøgte København for første gang sidste oktober, mærkede vi straks en umiddelbar kærlighed til byen og de mennesker, der bor i den. Vi er meget tiltrukkede af den danske lidenskabelige og opfindsomme tilgang til mad, design og livstil, så tænkte det ville være den perfekte placering til vores første, europæiske butik."

BESKRIV EN TYPISK, DANSK PIGE, SOM I SER HENDE Wannasiri: "De har alle smukke ben, lækkert hår, et stort smil og en cykel."

Jesse: "Hun er intelligent, legesyg og ædel i sit udtryk."

HVORDAN FIK I IDEEN TIL DE PELSEDE LOAFERS? Wannasiri: "Ikke at have de perfekte sko at rejse i har været det største problem for mig, så det var udgangspunktet for at designe vores loafurs."

Jesse: "Vi vidste, de skulle være maskuline men elegante, sofistikerede men sjove ... og det var under processen med at designe vores AW14 håndtaske-kollektion, særligt vores Paco-taske, at ingredienserne begyndte at falde på plads. Vi brugte vores italienske lammeskind, og så kom kæden, men vi vidste, at det ikke var nok – der manglede et nyt, uventet element. Wannasiri tog et udklip af pels og placerede det på oversiden af skoen med kæden ovenpå, og voila! Vi kunne straks se, at vi havde ramt noget ..."

KOMMER VI TIL AT SE FLERE SKO OG ANDRE ACCESSORIES FRA JER? Jesse: "Vi kommer helt sikkert til at designe nye sko, men det bliver 'piece by piece' fremfor en hel kollektion. Lige nu arbejder vi på en sandal, en støvle og en sneaker.

Hvad angår andre accessories, så er det også noget vi arbejder på. De fleste tænker på Boyy som værende lig med håndtasker, men siden vi åbnede vores første butik i 2010, har vi udvidet vores sortiment med solbriller (håndlavede i Italien), silketørklæder, pelskraver, fedora-hatte, ready-to-wear og, selvfølgelig, vores sko."

HVAD HAR VÆRET JERES STØRSTE BEDRIFT HIDTIL I FORHOLD TIL BOYY? Jesse: "Jeg tror, jeg bliver nødt til at sige virksomhedens udvikling i sig selv. Vi startede virksomheden på et spinkelt grundlag bestående af én enkelt lønseddel, jeg modtog for en film score, jeg lavede til en indiefilm. Siden da er vi forblevet totalt uafhængige uden nogen form for investorer eller partnere – vi har bygget den her virksomhed op fra ingenting."

Wannasiri: "Da jeg så vores designs blive efterlignet af andre."

FORTÆL OS NOGET VI IKKE VED OM DESIGNERNE BAG BOYY!
Jesse: "Wannasiri er en fantastisk stylist, og har en umættelig appetit på både mad og rejser."

Wannasiri: "Jess er en virkelig talentfuld musiker og producer, og vi har brugt en masse af hans gamle tracks til Boyy film. Han er også en god kok og den bedste Ebay-hunter."