Christian Ravnbak
© Simon Heger Knudsen

21-årige Christian laver blomsterdekorationer, der vil blæse dig bagover

Christian Ravnbaks vilde buketter står i skarp kontrast til tidens enkle look. Mød det unge talent, der allerede er en favorit hos Apollo Bar og The Apartment

The Apartment og Apollo Bar er bare to af de steder, der den seneste tid har fået øjnene op for blomsterdekoratøren Christian Ravnbaks voluminøse buketter.

Modsat tidens rene, skandinaviske look går Christian efter tyngde – i både dufte, størrelse og udseende, og så skal blomsterne helst kunne være plukket i farmors have.

Vi har mødt det unge talent, som her deler historien bag sin utraditionelle yndlingsblomst.

“I Paris sælger gadehandlerne liljekonvaller 1. maj, da det er en tradition, at man giver dem til én, man har kær. Jeg har et barndomsminde om min farmor, der står foroverbøjet over jorden i gang med at plante liljekonvaller ved min families sommerhus. Siden da har de og deres historie fulgt mig. De giver mig en enorm tryghed. Jeg tror, det er deres tyngde, traditionen omkring dem og historien om min farmor. De er små og spinkle med deres tynde stilke og fine klokker, deres duft er ren og kraftig, de kommer oftest i kæmpe flokke og allervigtigst: På trods af deres yndige ydre er de helt vildt giftige. De ligner ramsløg, og jeg har ladet mig fortælle, at flere danskere er døde af at spise dem.

I sommer stod jeg for blomsterdekorationerne til en stor middag. Jeg havde skaffet tusindvis af danske liljekonvaller, som jeg stillede i små, klare glas overalt på bordene. De blomster, jeg arbejder med, må ikke være fløjet ind fra Kenya og være sprøjtet til døde. De skal have et organisk, naturligt udseende, og det håber jeg, at flere og flere kan nikke genkendende til. Når de er i sæson, er liljekonvallerne ikke svære at finde i naturen, og mange er måske trætte af dem, men jeg synes, at det er de færreste blomster med et så uskyldigt udseende, der har så meget at byde på.”