© Petra kiels

3 kvindelige musikere, du ikke må gå glip af på sommerens festivaler

Sommer er lig med musik under åben (festival)himmel. Her er tre af de kvindelige kunstnere, vi på det varmeste kan anbefale ... og lidt af deres historie, som de ikke fortæller fra scenen.

Coco O.: "Jeg følte ikke, at det, jeg selv kunne, var godt nok"

Du kender hende sikkert som en del af duoen Quadron, hvor hun sammen med sin partner Robin Hannibal på rekordtid nåede til tops i musikverdenen, men i 2018 valgte Coco O. at gå solo. Siden har hun udgivet et anmelderrost solodebutalbum og spillet på flere store scener Danmark rundt – og så er hun nået frem til, hvad der egentlig er vigtigt for hende.

Her kan du opleve hende Roskilde Festival (30. juni), Tinderbox (25. juni), Musik i Lejet (21.-23. juni), Øhavet Festival (22.-23. juli) og Fanø Vesterland (2.-3. september).

Læs vores interview med Coco O. her.

© katrine winblad

Mekdes: “Jeg lagde en sang på Instagram i håb om at blive opdaget – og så skete det fandeme”

‘Hvis den her sang ikke er noget for jer, er jeg ikke noget for jer’. Sådan lød den kontante besked fra Christina Mekdes, da hun i sine teenageår talte kontrakt med et stort pladeselskab. I dag både skriver og producerer hun sin egen musik – en kompromisløshed, der førte til det anmelderhypede debutalbum ‘Greedy.’

Her kan du opleve hende Roskilde Festival (1. juli) og Nibe festival (2. juli).

Læs vores interview med Mekdes her.

© petra kiels

Brimheim: “Jeg forsøgte først at være noget, jeg ikke er”

Helena Heinesen Rebensdorff, som står bag kunstnernavnet Brimheim, har levet perioder af sit liv i depressionens skygge. I dag benytter hun musikken som en livline, og hendes debutalbum, Can’t hate myself into a different shape, har medført store roser fra flere danske medier, ligesom hun i 2021 blev nomineret til ‘Årets håb’ ved prisfesten Steppeulven.

Her kan du opleve hende Roskilde Festival (26. juni) og Alive Festival (28.-30. juli).

Læs vores interview med Brimheim her.

© hey jack