It-pigerne fra Los Angeles
© Wenn.com

3 seje it-piger, du skal kende

Los Angeles har gennem tiden fostret nogle af USA’s mest kendte personligheder. Her kan du stifte bekendtskab med tre nye stjerneskud fra L.A.

Los Angeles er en smeltedigel af kreativitet, der igennem historien har fostret nogle af USA’s mest kendte kulturpersonligheder fra Marilyn Monroe til Kendall Jenner. Her kan du møde tre kvinder fra L.A., der lige nu sætter deres præg på Englenes By – og resten af verden.

It-pigerne fra Los Angeles: Tessa Thompson

Med hovedroller i Marvel-superheltebraget Thor: Ragnarok og sci-fi-dramaet Annihilation med Natalie Portman tyder det på, at 2017 bliver skuespillerinde Tessa Thompsons hidtil største filmår.

© Wenn.com

Skuespillerinde, Tessa Thompson

I 2010 overtalte Tessa Thompson komiker og instruktør Tyler Perry til at caste hende i den samfundspolitiske film For Colored Girls. Her spillede Tessa Thompson over for ikoner som Janet Jackson og Whoopi Goldberg i en fortælling om ni sorte kvinders liv i USA, og filmen blev et vigtigt kunstnerisk springbræt for skuespillerinden, der efterfølgende fik en rolle i indie filmen Dear White People. I 2014 medvirkede i dag 33-årige Tessa Thompson i det Oscar-nominerede politiske racedrama Selma, og året efter gav hun Michael B. Jordan og Sylvester Stallone modspil i den roste Rocky-film Creed.

Navnet Tessa Thompson begyndte at skabe tiltagende buzz i branchen, men skuespillerinden oplevede samtidig et overraskende backlash fra det sorte filmmiljø, hvor hun blev kastebold i debatten om manglen på og fremstillingen af sorte karakterer i amerikansk film. Tessa Thompson fortalte i et interview til Buzzfeed i 2016, at sorte kollegaer har påstået, at det udelukkende er på grund af hendes relativt lyse hud, at hun får tilbudt større roller.

“Jeg har det meget svært med teorien om, at jeg kun er nået hertil, fordi Hollywood er racistisk, og jeg er passende lys for en farvet skuespillerinde. Jeg vil gerne tro på, at det handler om talent,” sagde hun.

Skuespillerinden vægrer sig ved at sige ja til roller, der er for racetypificerede, og har med egne ord sagt nej til mindst to stort anlagte serieprojekter, fordi hun ikke vil spille slave. Langt mere nyskabende er det da også, at Tessa Thompson i Thor: Ragnarok, der har premiere i år, giver den som den første sorte, kvindelige superhelt i tegneserieproducenten Marvels hastigt ekspanderende filmunivers. Rollen er ikke blot et gigantisk karrierespring for Tessa Thompson, der fik sin spillefilmsdebut tilbage i 2006 i ungdomsgyseren When a Stranger Calls, men en vigtig kulturel markør for skiftende tider i Hollywood, hvor repræsentationen af kvindelige minoriteter alt for ofte har båret præg af et entydigt racefokus.

It-pigerne fra Los Angeles: Caroline Vreeland

Model og sangerinde Caroline Vreeland har arbejdet hårdt for at blive taget alvorligt.

© Wenn.com

It-girl, Caroline Vreeland

I 2015 baserede Marc Jacobs sin efterår/vinter 2015-kollektion på magasinlegenden Diana Vreelands stil. På første række til showet i New York sad model og sangerinde Caroline Vreeland, Diana Vreelands barnebarn. Med sine (ægte) Barbie-proportioner og store blå sovekammerøjne er Caroline Vreeland efterfølgende blevet den ultimative L.A.-muse i fransk couture. På Instagram spiller hun metaironisk på blondineklichéerne, samtidig med at hun dokumenterer sin appetit på pasta og vin under hashtaggene #CaroCarboload og #Carowine og promoverer LGBT-rettigheder (hun er erklæret biseksuel). Til de internationale modeuger ses hun som oftest arm i arm med bedsteveninden og bloggeren Shea Marie, gerne i matchende outfits, der har gjort duoen til streetstyle-fotografernes darlings.

Diana Vreeland var sin samtids Anna Wintour, først som chefredaktør på Harper’s Bazaar og efterfølgende i samme job for Vogue, og det er måske ikke overraskende, at Caroline Vreeland hele sit liv er blevet mødt med automatisk høje forventninger. Men hun har kæmpet sin egen kamp, og det var først ved Jacobs’ show, at den blonde californier omfavnede sit familienavns arv offentligt.

“Det kan være frustrerende, fordi folk går ud fra, at alt er blevet serveret for mig på et sølvfad. Men jeg har arbejdet hårdt, og ligesom min bedstemor oplevede i begyndelsen af sin karriere, ved jeg også, hvordan det føles at få at vide, at man ikke er god nok. Den kunstnervej, jeg har valgt, er ikke nem,” fortalte Caroline Vreeland, der i 2014 selv udgav albummet In Ruins, til magasinet CR Fashion Book i 2015.

It-pigerne fra Los Angeles: Kaia Jordan Gerber

Kaia Jordan Gerber er Cindy Crawfords datter.

© Wenn.com

Model, Kaia Jordan Gerber

Kaia Jordan Gerberhar en helt særlig gave. Kameraet elsker hende. Det mener Versaces chefdesigner Donatella Versace om den 15-årige model og datter-klon af supermodel Cindy Crawford. For ja, hun har ikke sit gode udseende fra fremmede. Kaia Jordan Gerber har arbejdet som model, siden hun som 10-årig blev ansigt for Versaces børnetøjslinje Young Versace og dermed fulgte i sin ikoniske mors fodspor som muse for det italienske modehus.

Som 13-årig kom Kaia Jordan Gerber i stald hos det berømte IMG Models, hele tre år før hendes mor i sin tid blev signet af selvsamme bureau som 16-årig. Siden har hun ageret kampagnemodel for Miu Miu og Alexander Wang, og i 2014 optrådte hun for første gang på forsiden af fransk Vogue, side om side med mor Cindy. Dette forår er skolepigen ansigt for Marc Jacobs Beauty. Men datteren er ikke den eneste unge modelspire i familien, som har tryllebundet modeverdenen. Hendes 17-årige storebror Presley Gerber er nemlig også model. Er det for meget forlangt at håbe på et realityshow med dette L.A.-monarki?

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF