© Cecilie Lindegaard

Adelaide Heyman: “Uden smykker føler jeg, at der mangler noget”

Shamballa Jewels' assisterende smykkedesigner fortæller om sin kærlighed til accessories og det smykke, som betyder allermest for hende

Lige siden Adelaide Minch Heyman var helt lille, har hun designet smykker. De første, hun solgte, var lavet af ståltråd og perler og blev forhandlet hos designeren Stasia i København.

Siden da har den 32-årige smykkedesigner haft sit eget smykkemærke, Adelaide Jewellery, og i dag arbejder hun som assisterende smykkedesigner hos Shamballa Jewels. For kærligheden til smykker, den hører aldrig op.

© Cecilie Lindegaard

Hvad er dine foretrukne accessories?

“Smykker, smykker, smykker. Og sko ... og tasker. Hvis jeg ikke har mine smykker på, føler jeg, at der mangler noget. Jeg er kjolepige, så jeg har som regel også en kjole på ... og et par høje sko – jeg øver mig i at gå i høje sko til hverdag.”

Hvorfor er accessories vigtige?

“For mig er de vigtige, fordi jeg føler, at de er en del af min personlighed. Jeg lægger mange følelser og tanker i mine accessories, og jeg håber, at de i fremtiden vil gøre andre lige så glade, som jeg har været. De er som et stykke historie for mig – lige nu bærer de min historie, som så en dag skal gå videre til mine børn og fortælle deres historie.”

© Cecilie Lindegaard

Hvad er dit bedste accessory-køb nogensinde?

“Jeg tror, at det må være min guldlillefingerring med initialerne AB, som står for mit og min søsters navn. Den ring har vi lavet i fællesskab, og den betyder utroligt meget for mig.”

Hvad bliver dit næste accessory-køb?

“Et par stiletter – jeg ved ikke helt hvilke endnu, men de skal hundrede procent være i en farve.”

Er der en rød tråd i dine accessories?

“Farver, vildskab og luksus. Jeg går op i god kvalitet og ville faktisk gerne være typen, som gik i cool vintagebutikker og fandt fede ‘one of a kind’-ting, men hver gang jeg er i en normal vintagebutik, går jeg kold, fordi de er så uoverskuelige. Jeg mister på en eller anden måde min kreativitet. En lille luksusvintagebutik, hvor der er tid, og tøjet er rent, og hvor butiksejeren måske kan fortælle en historie om tøjet, er meget mere mig.”

© Cecilie Lindegaard