© DR

Alberte Clement Meldal: “Jeg fortryder mine mange unge år med selvhad over mit udseende”

Vi har mødt journalisten bag radiodramaet Supermodel til en snak om hverdagslykke, arbejdsmoral og nutidens kroppe i mediebilledet

Alberte Clement Meldal er 40 år, journalist og kvinden bag P1-radioprogrammet Jeg er nøgen med Adam og Alberte, radiodramaet Supermodel og en kommende TV-serie om den sociale arv i danske kunstnerfamilier.

HVERDAG

Min dag begynder med ... “at mine to små piger på to og fire år vågner ALT for tidligt og begynder at tæve hinanden og græde.”

Jeg træner ... “faktisk til at løbe Furesøen rundt til foråret. 18 kilometer. Det er fandeme langt. Gennemsnitsalderen på mit løbehold – som er langt over mit niveau – er 55+. Der er en mand på 81 år, som løber hurtigere end mig. Ønsk mig held og lykke.”

En hverdagsklassiker er ... “at spise veltilberedt aftensmad i fælleshuset sammen med alle dem, vi bor i bofællesskab med. At flytte i bofællesskab er det bedste, vi har gjort for vores lille familie.”

Hverdagslykke er ... “når min mand laver verdens bedste kaffe til mig om morgenen.”

Min dag slutter med ... “at jeg falder bevidstløs om på puden og drømmer om orlov, orlov, orlov.”

Det bedste, jeg gør for mig selv, er ... “at få ordnet mine fødder hos en fodterapeut. Det er ren lykke. Prøv det for pokker.”

LIV

Det bedste råd, jeg har fået, er ... “at erkende, at ‘livet ikke er, som man har det, men derimod som man tager det’.”

Den person, der ændrede mit liv, er ... “min mand, som jeg mødte, da jeg var 35 år. Meget sent. Men bedre end aldrig.”

Det største, jeg har opnået, er ... “at få to børn med min mand. At have børn er den mest udfordrende aktivitet, jeg har oplevet, og som med længder slår at studere græsk, latin og hebraisk otte timer om dagen – og det ved jeg, for jeg har en bachelor i teologi.”

Jeg bliver nervøs over ... “at skulle parallelparkere.”

Jeg fortryder ... “mine mange unge år med selvhad over mit udseende. Jeg fyldes ofte af bekymring og ærgrelse over, hvor mange voksne kvinder der er utilfredse med deres kroppe. Vores skønhedsideal er alt for snævert. Jeg vil have mangfoldige kroppe i mediebilledet.”

Kærlighed er ... “viljen til at se og anerkende den anden person.”

Jeg griner altid ... “af Den Korte Radioavis på Radio24Syv.”

Jeg vil helst rejse til ... “et naturskønt og mennesketomt sted i Danmark og bare være i sommerhus – enten med høj sol og havbad eller sne og ild i pejsen.”

ARBEJDE

Min arbejdsfilosofi er ... “at finde det væsentlige ved produktionen af et program forankret i enten en undren, vrede eller fascination.”

Min arbejdsmoral er ... “ekstremt høj.”

Mit drømmejob som barn var ... “stewardesse.”

Et godt arbejde er ... “et med meget frihed og kreative eller endda kunstneriske udfordringer. Og en chef eller redaktør, der tror på en.”

På arbejde kunne jeg aldrig finde på ... “at miste besindelsen.”

I weekenden ... “er jeg sammen med min familie, og tiden er alt for kort. Man skulle holde fri i fem dage og gå på arbejde i to. Det ville også give jobs til nogle af de arbejdsløse mennesker i vores samfund.”

Jeg ser op til ... “journalistdamerne fra generationen over mig: Ulla Terkelsen, Mette Fugl, Lone Kühlmann, Vibeke Sperling med flere. De har banet vejen for kvinder i en benhård, mandsdomineret mediebranche ved at være stinkende dygtige, kompetente og modige.”

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF