© Mariya Pepelanova

Amanda fra En Frygtelig Kvinde: “Jeg fortryder ikke noget”

Vi har mødt skuespiller Amanda Collin til en snak om karriere, hverdagslykke og det bedste råd, hun nogensinde har fået

Skuespiller Amanda Collin, 31 år, spiller den ene hovedrolle i filmen En Frygtelig Kvinde, er ensemblemedlem på Det Kongelige Teater og nybagt mor.

Vi har bedt hende afslutte en stribe sætninger.

Hverdag

Min dag begynder med ... “at jeg giver min lille datter mad.”

Jeg træner ... “ikke. Men jeg glæder mig til, at jeg får tid til det. Så skal jeg gå amok i Powerhouse på Frederiksberg.”
En hverdagsklassiker er ... “at jeg ikke rigtigt har nogen ‘hverdag’. Lige nu er der fart på med teater og baby plus det løse. Masser af kys måske? Det bør i hvert fald være et hverdagsmust.”
Hverdagslykke er ... “tirsdagsvin i køkkenet, babysmil, fantastiske venner, familie, overraskelser og solskin, når vejrudsigten lovede regn.” Min dag slutter ... “for tiden med forestillingen Frk. Julie på Det Kongelige Teater og så på hovedet hjem i seng. Efter der er flyttet en baby ind hos os, slutter dagen tit med voksenopgaver som arbejde eller oprydning – men jeg skal da også snart falde i søvn på sofaen med smeltet chokolade i mundvigen.”
Det bedste, jeg gør for mig selv, er ... “at prøve at lytte til min krop. Den er klogere end mit hoved.”

Liv

Det bedste råd, jeg har fået, er ... “‘Trust your instincts’. Det blev der tit sagt på min skole, William Esper Studio, i New York. Det bruger jeg både i mit arbejde og i mit liv. Derudover er ‘hvis du bekymrer dig, rammer nedturen to gange’ også ret god, men jeg synes, jeg får gode råd hele tiden.”
Den person, der ændrede mit liv ... “er min kæreste. Der er mange, der ændrer mit liv hele tiden, men at få et barn med et andet menneske er nok det mest livsændrende, jeg hidtil har prøvet.”
Det største, jeg har opnået, er ... “at blive mor. Det er sådan helt ur-tilfredsstillende på den måde, at hvis alt andet glipper, så har jeg sgu i det mindste lavet ... et menneske!”
Jeg bliver nervøs over ... “mit arbejde. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke pillede ved nerverne. Det er jo frygteligt at være skuespiller. På den bedst tænkelige måde.”

Jeg fortryder ... “ikke noget. Jeg prøver altid at vende alting til noget positivt.”
Jeg tænker, at kærlighed er ... “over det hele. Jeg synes, jeg er omgivet af kærlighed faktisk. Heldige asen.”

Jeg griner altid af ... “mine egne dårlige jokes. Det er ikke så godt. Det er jo virkelig usjovt, når jeg har grinet, før jeg overhovedet har åbnet munden.”
Jeg vil helst rejse til ... “varme lande. Elsker varme. Fryser fra september til maj.”

Arbejde

Min arbejdsmoral er ... “høj. Min kæreste ville nok sige lav.”
Mit drømmejob som barn var ... “skuespiller.”
Et godt arbejde er ... “vel forskelligt fra person til person, men for mig gælder, at jeg sætter stor pris på gode kollegaer.”
På arbejde kunne jeg aldrig finde på at ... “lige på mit arbejde finder jeg jo på ret mange ting. Måske noget med at spytte folk i hovedet – men det kunne jeg faktisk godt finde på, så det tæller ikke rigtigt.”
Jeg ser op til ... “mange mennesker. Men for tiden er jeg optaget af, hvor seje mødre er. At blive mor er en vild transformation – fra 0-100 på ansvars- og nul-søvn-skalaen, samtidig med at din krop lige er blevet kørt over af en bus.”
I weekenden ... “kigger jeg så meget, jeg kan, på min kæreste, inden ugens strabadser igen begynder.”