© Anna Lin

Anna Lin om at date sig selv

Tv-vært Anna Lin er 26 år, og elsker at date sig selv. Fordi hun lærer sig selv at kende og bliver sikker på, hvad hun kan lide – også når hun dater andre.

På date med mig selv

"Da jeg var 19, tog jeg alene til Australien i fire måneder og fandt ud af, hvor meget det gav mig, og så har jeg gjort det lige siden; både rejst alene og gjort ting for mig selv, når jeg havde lyst til det. Jeg opdagede, at det giver mig mulighed for at lære mig selv at kende, og jeg synes, det er spændende, fordi det også åbner døre til noget socialt. Når jeg for eksempel går ud og spiser alene, taler jeg mere med tjeneren, end jeg ellers ville have gjort, og kigger folk mere i øjnene og er mere opmærksom på mine omgivelser. Og det kan jeg vildt godt lide; at gå ud og møde verden uden at være i den boble, man nemt kan være i, hvis man er sammen med et andet menneske."

"Jeg dater utroligt meget. Også når jeg er ude at rejse. For mig handler dating ikke om at finde en kæreste, for jeg synes, der findes så mange andre dejlige relationer, som ikke er så kedelige og konventionelle. Det handler mere om adrenalinen og om at lære noget om mig selv i mødet med andre."

"Hvis jeg var afsted med en veninde, ville jeg ikke synes, det var fedt at tage på Tinder-dates, men når jeg er mig selv, er det noget andet, og jeg bruger altid Tinder, når jeg er ude at rejse. Det er en del af det. Så tager jeg ud at spise med nogen, eller de viser mig deres kvarter, eller vi kører en tur ud af byen. Det bliver tit en anderledes Tinder-date, fordi de ved, at jeg kun er der X antal timer, og det bliver sjovt, fordi der ikke er det der med "årh, hvad vil du med det her" eller "kan jeg holde dig i hånden" eller "hvad hvis jeg kysser dig." Vi leger bare kærester for en dag."

“Jeg behøver ikke mænd, der kigger på mig og siger, jeg er god nok, for at vide, at jeg er god nok.”

"Jeg synes, det er meget sjovere at snakke om det, der er lige nu og lige foran én, når man står sammen med et fremmed menneske. Hvor der ikke er nogen forudindtagede antagelser eller forventninger. Jeg tænker til gengæld meget på min egen sikkerhed, når jeg dater nogen i udlandet. Jeg skal kunne finde dem på et socialt medie eller have noget andet information på dem, og jeg fortæller altid nogen derhjemme, hvor jeg er – og fortæller min date, at nogen derhjemme ved, hvor jeg er. Sommetider har jeg også taget et billede af folks ID. Og hvis nogen stejler over det, skal jeg nok ikke være sammen med dem i første omgang."

"Jeg synes, det er vigtigt at forkæle sig selv og passe på sig selv og ikke vente på, at andre gør det. Og det, at jeg kalder det at date mig selv, er bare blevet et nuttet ord for det. Det har altid føltes naturligt for mig at sætte mig et sted og drikke en kop kaffe eller gå en tur igennem Tivoli, eller hvad der nu lige falder mig ind – alene. Og hvis jeg har lyst til at sætte mig et sted og spise en dyr fastelavnsbolle, behøver jeg ikke at vente på en af mine venner for at gøre det."

"Det betyder også, at jeg ikke behøver mænd, der kigger på mig og siger, jeg er god nok, for at vide, at jeg er god nok. For det er det, jeg finder ud af, når jeg dater mig selv. Jeg tror, det er vigtigt at lære sig selv at kende, når man putter sig selv ud på det marked, som dating er."