© Le Management

Astrid Eika går i den gode sags tjeneste

Mød model og ambassadør for Ecco Walkathon, Astrid Eika, til en snak om gåture, sundhed og om at droppe at være fanatisk

I september og oktober afholder Ecco Walkathon for 16. gang i Danmark deres traditionelle gå-begivenhed, hvor modellen Astrid Eika sammen med blandt andre sangeren Rasmus Walter, tv-vært Signe Molde og cirka 15.000 andre går penge ind til et godt formål.

Det er de små skridt, der tæller, og i år gåes der på seks eller ti kilometer penge ind til Hjerteforeningen og Sos Børnebyerne i Indonesien og Cambodia.

I den forbindelse har Costume.dk mødt Astrid Eika til en spændende snak om sundhed og motion.

HVORFOR HAR DU VALGT AT DELTAGE I ECCO WALKATHON? “Jeg føler, at Ecco Walkathon er et projekt med et fantastisk formål, som jeg samtidig kan relatere til, da jeg forinden projektet har gået meget i min hverdag."

HVAD BETYDER SUNDHED FOR DIG? “For mig betyder sundhed mest af alt balance – uanset om det er ud fra et fysisk eller mentalt aspekt. Jeg lever selv meget efter 80/20-princippet og forsøger at holde en sund stil 80 procent af tiden, og så give min krop og hjerne et rum til at skeje lidt mere ud de resterende 20 procent."

© Le Management

HVAD GØR DU FOR AT HOLDE DIG I FORM? “Jeg går rigtig mange ture – helst udenfor, men er vejret dårligt, powerwalker jeg i et fitnesscenter. Jeg tager også nogle gange en drop in yoga class, hvis jeg er i New York. Men jeg har lært, at det absolut vigtigste for at holde mig i form er kosten, så jeg sørger for at spise masser af grønt samt fedt og protein fra naturlige kilder."

HVOR OFTE TRÆNER DU? “Jeg prøver at være aktiv hver dag, men da mit job ofte består af lange arbejdsdage og mange timer i fly, er nogle uger bedre end andre."

HVORDAN MOTIVERER DU DIG SELV TIL AT HOLDE DIG I FORM? “Mit job er helt klart min største motivation, da det kræver at jeg holder en vis standard. Men jeg ved også, at jeg har det bedst både fysisk og psykisk, når jeg behandler min krop godt."

HVAD ER DIT BEDSTE SUNDHEDSTIP? “Det er ret simpelt – men sørg for at få masser af vand og søvn. Og lad være med at være fanatisk med noget – man bliver ikke lykkeligere af at leve af juice og yoga, hvis det betyder, man ikke kan tillade sig selv en bytur med sine venner eller et stykke kage til en fødselsdag, og i så fald er det efter min mening ikke værd at være 'sund'."

Psst ... Ecco Walkatohn afholdes 20. september i København, 26. september i Odense, 10. oktober i Kolding og 17. oktober i Aalborg. Du kan læse mere om Ecco Walkathon og tilmelde dig gåturen her.