© Martin Schoeller for Balenciaga World Food Programme

Ayşe Dudu Tepe (aka Snithvede): “Solidaritet er et fuldtidsarbejde”

Den 39 årige journalist og muse for Balenciaga kontemplerer over hverdagen i en coronatid. Over overraskelserne, begrænsningerne og det hun lærer af den

Den største udfordring? “Ikke at blive en helligfrans.”

Det største irritationsmoment? “Tiktok og Paradise Hotel som både barnet og kæresten har en forkærlighed for.”

Det bedste tidspunkt på dagen i en coronatid? “Morgenen.”

En ny god rutine? “At gå i Vestre Kirkegård.”

En ny dårlig rutine? “Ryger klart flere smøger.”

Takler du og din datter situationen forskelligt? “Ja, jeg kommer ud at gå hver dag. Det passer hende fint ikke at bevæge sig længere ud end toilettet i flere dage.”

Lærer I noget af hinanden? “Barnet gav udtryk for, at hun synes, hun lærer meget mere for tiden, end hun gør på den fysiske skolebænk. At hun har fået ro til at fordybe sig i opgaverne. I den henseende foreslog hun også, at måske kunne vi her i Danmark indrette os med mange flere hjemmearbejdspladser efter krisen. Og jeg tænker, at der kan være noget om det.”

Hvad savner du aller mest? “Mine venner.”

Er der noget, som pludselig virker upassende i en coronatid? “Usolidaritet.”

Et par ord om, hvad corona gør ved fremtiden? “Jeg er ret pessimistisk, hvad angår fremtiden. Især på den økonomiske front.”

Din største bekymring? “At arbejdsløsheden bliver stor. At folk må gå fra hus og hjem. At familier opløses. At velfærdssamfundet forringes.”

Hvad har overrasket dig mest den sidste tid? “At folk hamstrede toiletpapir. Shit. Man kan vaske sin røv, hvis der ikke er papir.”

Hvad giver dig inspiration og ny energi? “Mit eget selskab, hvilket jeg har fået mere af for tiden.”

Hvad glæder du dig mest til, på den anden side? “At kramme mine venner. At lave mad sammen med dem. At tage til Istanbul igen.”