© PR

Bodil Jørgensen: Vi har meget mere kærlighed at give af, end vi tror

Vi har bedt den folkekære skuespillerinde afslutte en række sætninger om alt fra arbejde til kærlighed og det bedste råd, hun har fået

Hvordan er det egentlig at være skuespiller Bodil Jørgensen, 57 år, og aktuel med genopsætningen af det populære show Rytteriet – Live i Tivoli?

Vi har bedt Bodil Jørgensen afslutte en række sætninger.

Psst ... Se vores liste over de 15 bedste serier på Netflix.

Hverdag

Min dag begynder med ... “at min datter hopper op i sengen til os. Det er nok dagens vigtigste minutter, og jeg kan mærke, hvor meget jeg savner det i de perioder, hvor jeg på grund af en forestilling er væk hjemmefra.”

Jeg holder aldrig op med at bruge ... “mælk i teen.”

Min træningsrutine ... “er at gå med vores hund Godte. Det er en italiensk trøffelhund, som vi har haft i et år. Jeg har tre børn og troede ikke, at jeg havde mere kærlighed at give af. Men pludselig elsker jeg også en hund.”

En hverdagsklassiker er ... “at rydde op og rede seng med en kop kaffe i hånden.”

Hverdagslykke er ... “at nå at sidde i fem minutter og kigge ud i haven med resten af den førnævnte kop kaffe.”

Min dag slutter med ... “at jeg går en tur i mørket med hunden. Eller sådan foretrækker jeg, at den slutter, men ofte når jeg det ikke, fordi jeg er faldet i søvn i sofaen foran Deadline.”

Liv

Det bedste råd, jeg har fået, er ... “fra min far og lyder: ‘Frygt ikke, tro kun’. Der er så meget, man kan frygte i disse tider, og jeg har oplevet nogle ret store ulykker i mit liv, som nemt kunne fylde mig med angst, hvis jeg ikke insisterede på at tro på det gode liv.”

Den person, der ændrede mit liv, er ... “mine børn. De har ændret min tilværelse til et kærlighedsfuldt liv. At få børn er en kæmpe berigelse og en stor indgriben i ens liv, og når man først har dem, er det meget svært at forestille sig et liv uden.”

Det største, jeg har opnået, er ... “ikke opnået endnu. Selve livet må være det største, vi kommer til at opnå, og det er jeg heldigvis midt i. Så jeg venter lidt endnu med at svare på det spørgsmål.”

Jeg bliver nervøs over ... “alt muligt, især om natten. Jeg kan have bekymringstanker om, hvorvidt jeg når at lære teksten før en premiere, eller om der sker mine børn noget. Især det sidste kan give mig svedeture om natten. Måske det er overgangsalderen, men jeg tror også, at det er en del af pakken som mor.”

Jeg fortryder ... “egentlig ikke noget. Så skulle det lige være fejlkøb, men aldrig eksistentielle ting. Jeg købte engang en puf, der skulle stå i stuen og se flot ud, men alle faldt over den. Den fortrød jeg lidt.”

Mine tanker om kærlighed er ... “at vi har mere af den i os, end vi lige går og tror. Det har jeg som sagt oplevet med min hund, men også siden jeg for tre år siden blev værge for en uledsaget flygtningedreng fra Syrien. Der er nok, der vender ryggen til dem, der har det svært. Jeg synes, at vi skal række hånden ud, hvis vi kan. Og vi må aldrig blive bange for vores medmennesker. At være værge har givet enormt meget kærlighed, der går begge veje. For sådan er det jo. Når man giver, så får man også ofte igen.”

Jeg griner altid ... “når min mand er ved at lave mad og vores røve støder sammen, fordi køkkenet er så lille. Og når jeg arbejder med Rytteriet. Der er nogle af vores numre, som jeg ikke kan komme igennem uden at knække sammen af grin.”

Jeg vil helst rejse til ... “Ligurien, hvor vi har et lillebitte stenhus på en bjergtop. Sammen med nogle lokale håndværkere har vi istandsat det og lavet udekøkken, og det er det eneste sted, jeg altid drømmer om at rejse til. Og så kan man tage toget derned, hvis man vil undgå at flyve.”

Arbejde

Min arbejdsfilosofi ... “er altid at være nærværende og til stede. Det er selvfølgelig ekstremt vigtigt i mit arbejde, men burde måske være det i alles.”

Min arbejdsmoral er ... “at stå op og få det gjort. Udskydelser skal man lade være med.”

Mit drømmejob som barn var ... “at være kassedame. Jeg fik et kasseapparat i julegave, og hold nu op hvor jeg elskede det. Jeg puttede et tørklæde om vores bord og lokkede min bror til at sidde under det. Når jeg så sparkede til ham under bordet, trak han i tørklædet, så det lignede et varebånd, imens jeg slog på knapperne på kassen.”

Et godt arbejde er ... “al slags håndværk, der er godt udført. Jeg kender en mand, der reparerer mandoliner, og jeg synes, det er fantastisk at kigge på. Håndværk er så dejligt konkret, og jeg kan godt lide hele processen – og at der er et resultat.”

På arbejde kunne jeg aldrig finde på at ... “slå en skid.”

Jeg ser op til ... “min mand. Han er filmfotograf og lidt af en nørd. Det der nørderi, hvor alt drejer sig om den perfekte linse, kan jeg godt lide. Jeg ser også op til min ældste søn, der læser historie og kan skrive opgaver på tyve sider. At have evnen til at kunne udfylde hvidt papir side op og side ned, det synes jeg er ganske enestående.”

I weekenden ... “vil jeg gerne være hjemme.”