Change is coming

Mød nogle af de nye skikkelser i den skandinaviske modebranche, der i vores øjne vil sætte hver sit vigtige præg på den.

Rawdah Mohamed: "Det vigtigste for mig er, at vi er klar over problemerne, og at de ikke bliver ‘tys-tys’"

Rawdah Mohamed, model og influencer, vil være med til at konfrontere problemerne i modeindustrien – for eksempel når en klient ikke forstår, at hun ikke vil vise sit hår. På den måde vil hun gøre fremtiden nemmere for sine kollegaer.

Mød Rawdah Mohamed her.

© (Di)vision

(Di)vision: "Det var vigtigt for os at tage stilling til, hvordan vi kan mindske vores klimaaftryk mest muligt"

Søskendeparret Nanna & Simon Wick grundlagde for cirka tre år siden det bæredygtige brand (Di)vision, der udelukkende producerer deres tøj af deadstock, overskudsmaterialer. På den måde vil de gerne være med til at vise, at små spillere også kan producere bæredygtigt tøj.

Mød (Di)vision her.

© Amar Faiz

Amar Faiz: "For mig er det vigtigt, at vi caster mennesker, og at mine modeller har en stemme og ikke blot et udseende"

Da Amar Faiz arbejdede som model, blev han ofte mødt med beskeden om, at man ikke ca- stede hans type. Derfor grundlagde han for ti år siden sit eget modelbureau, Idol Looks, der lægger vægt på diversitet og personllighed.

Mød Amar Faiz her.

© Simone Drost

Simone Drost: "Det er vigtigt at vise forskellige typer, som flere kan spejle sig i"

Alle har en historie, og den vil Simone Drost med sit castingbureau være med til at give flere en chance for at fortælle. Hun føler et ansvar for at skubbe til grænserne for, hvem der kan blive kampagnemodeller, ligesom hun kæmper for at udvide skønhedsidealer- ne og pensionere udtrykket ‘ikke kommerciel nok’.

Mød Simone Drost her.

© Imane Asry

Imane Asry: "Der mangler stadigvæk diversitet der, hvor beslutningerne bliver taget"

Med sin profil Fashion With Faith vil den svenske influencer og kreative konsulent Imane Asry inspirere kvinder, der ligesom hende er optaget af modest fashion – og hun vil gøre sit til, at muslimske kvinder får en større rolle i modebranchen, blandt andet i København, hvor hun for nylig er flyttet til.

Mød Imane Asry her.

© Safiya Qureshi

Safiya Qureshi: "Ikoniske stykker tøj skal gå fra at være uopnåelige til at være mere tilgængelige for alle"

Let’s be both conscious and fabulous, skriver Safiya Qureshi på sin Instagram. Hun har lanceret onlineplatformen Rentage, hvor du kan leje kjoler og støvler.

Mød Safiya Qureshi her.

© Celine Aagaard

Celine Aagaard: "Vores ambitioner er at vokse organisk og ikke hurtigt"

Med bæredygtige Envelope1976 vil Celine Aagaard sammen med medstifter af brandet Pia Nordskaug gøre op med fast fashion og i stedet præsentere items, som er tidløse og kan bruges på mange forskellige måder.

Mød Celine Aagaard her.