© Sarah Stenfeldt

Læs modellens rørende brev til sin datter

Den danske topmodel Christine Sofie skal snart være mor til en lille pige. Vi har bedt hende skrive et brev til sin kommende datter

Til januar skal den danske topmodel Christine Sofie være mor til en lille pige. I den forbindelse flytter hun hjem fra New York for sammen med sin kæreste Rasmus at være tæt på venner og familie samt dansk infrastruktur, hospitalsvæsen og natur. Vi har bedt Christine Sofie, der kun har fået mere succes som model, efter hun har droppet den konstante kur og fundet sig til rette i sin størrelse 40-krop, om at skrive et brev til sin kommende datter, Bobbie Alma.

© Sarah Stenfeldt

Kære Bobbie Alma ...

Jeg håber ... at du kommer til at synes, at jeg er en god mor. At jeg får lov til at guide og hjælpe dig til at være den bedste version af dig selv. I perioder vil du helt sikkert synes, at jeg er træls, og det er helt okay, men jeg håber, at du altid ved, at du kan komme til mig og søge trøst, råd, kram og støtte. Jeg vil gøre alt for, at vi får et fantastisk stærkt forhold, uden at vi skal være slyngveninder. Det er vigtigt at finde den rette balance.

Jeg glæder mig til at vise dig ... hele verden og mere til. Hvor fantastisk naturen er.Vi skal på svampejagt i skoven og besøge gårde, hvor vi kan klappe får og heste. Men mest af alt glæder jeg mig til at se dig vokse op og lære dig at kende.

Sammen skal vi ... ride. Hvis du altså vil. At ride var noget af det fedeste, jeg som barn havde med din mormor. Det er fantastisk at have en fælles passion. Hvis der er en anden sport, du hellere vil lave, er det også helt fint, men det er da klart i den retning, jeg vil forsøge at trække dig. Så måske får du en dag en pony i fødselsdagsgave.

Du skal glæde dig til ... at møde din far. Han er en fantastisk mand. Indtil videre er det mest mig, der har kunnet mærke dig, fordi det jo er mig, der er gravid, men jeg ved, at din far kommer til at blive en lige så vigtig person i dit liv. Din far besidder en helt særlig ro og optimisme. Det var også ham, der fik mig til at indse, at der ikke var nogen grund til, at jeg konstant pressede mig selv til at skulle passe en størrelse 36, når min krop slet ikke er skabt til det, og at jeg er fin, nøjagtig som jeg er. Det er jeg ham taknemmelig for.

© Sarah Stenfeldt

Jeg ville ønske, at nogen havde fortalt mig, da jeg var lille at ... du ikke vokser op en dag og pludselig er voksen. Som 12-årig har man en forestilling om, at man en dag vågner op og ved alt om flexlån og renter. Men sådan fungerer det ikke. Du er den, du er, og gennem livet får du flere og flere erfaringer, som du forhåbentligt kan bruge og navigere i.

Det bedste råd, jeg vil give dig, er ... at behandle andre, som du gerne vil behandles selv. Det er din morfar, der har givet mig det råd, og det er lige så vigtigt, som at du skal huske at drikke vand hver dag.

Jeg frygter ... ikke rigtigt noget. Jeg kan godt få koldsved om natten, når jeg tænker på at skulle være nogens mor, men så siger din far: ‘Hvorfor dog det? Du bliver en fantastisk mor’. Så bliver jeg helt rolig. Hvor din far gør af sin frygt, ved jeg ikke.

At du er en pige betyder, at ... vi her i graviditeten har kunnet give dig betegnelsen ‘hun’ frem for ‘den’. Det har været rart, fordi det på en måde har gjort dig mere konkret, men ellers betyder dit køn absolut ingenting. Det, der betyder noget, er, at du er et menneske. Selvfølgelig er der nogle hormonelle forskelle på piger og drenge, og når du bliver teenager, skal vi have en snak om alt det, men ellers burde der absolut ikke være nogen forskel. Det ville være dejligt, hvis vi kunne bruge vores tid på noget andet end at kæmpe for vores køns berettigelse.