Costume Podcast: Derfor skal du blære dig

Hvad betyder det at turde tale højt om sine egne evner? Og kan sociale medier rent faktisk være gode i jagten på faglig selvtillid? Lyt med i det nyeste afsnit af Costume Podcast

’Du skal ikke tro, at du er noget.’

Sådan lyder første bud i den berømte Jantelov, der er mere end 80 år gammel, men nok stadig påvirker os mere, end vi lige går og tror. For det kan være svært at sætte ord på, hvad det er, man selv er særlig god til - og særligt svært, at turde sige det højt. Måske fordi man ofte forbinder den slags med at blære sig - og det er jo ikke noget positivt. Eller er det?

Faktisk tyder det på, at det er en ret god evne at kunne blære sig. For hvis du sætter ord på dine kompetencer og forklarer, hvad du kan, bliver næste skridt i dit arbejdsliv lettere. Men hvorfor er det så svært at tale positivt om os selv i en jobmæssig situation? Hvordan bliver vi bedre til? Og kan de sociale medier hjælpe os på vej?

For at blive klogere på det har vi i det nyeste afsnit af Costume Podcast, der i denne omgang er sponsoreret af fagforeningen HK, samlet et panel af tre seje kvinder med hver deres tilgang til og viden om karriere.

Vi håber, du vil lytte med. Find afsnittet på iTunes lige her og på Soundcloud her.

Panelet: Louise Theil, karrierevejleder hos HK, Stephanie Visbjerg, PR Manager hos Tromborg og Nathalie Larsen, digital chef hos kommunikationsbureauet Lead Agency.

© Costume